Berlingske Nyhedsbureau »har ikke samme omfang og kvalitet« som Ritzau, siger Konservatives Brian Mikkelsen, der opfordrer Folketinget til at genoverveje beslutningen om at skifte nyhedstjeneste
De Konservatives Brian Mikkelsen har netop skrevet til Folketingets formand og Folketingets præsidium for at protestere over, at Folketinget har opsagt aftalen med Ritzau og i stedet tegner kontrakt med Berlingske Nyhedsbureau om at levere nyheder til Folketinget.
»Jeg har sendt et brev til Folketingets formand og Folketingets direktør, fordi jeg er bekymret for, hvad det vil betyde for kvaliteten af de informationer, man får i Folketinget. Det er såmænd ingen kritik af Berlingske Nyhedsbureau, men det svarer jo til, at da TV2 kom på markedet, at man kun ville have den ene tv-station. Specielt for os som arbejdsplads er det vigtigt for os at få nyhederne så dokumenterede som overhovedet muligt og så hurtigt som overhovedet muligt. Og der har Ritzau fungeret upåklageligt«, siger Brian Mikkelsen, der er formand for den konservative folketingsgruppe.
Hvor meget bruger du Ritzau?
»Jeg bruger det, ja nu lyder det helt spektakulært, 100 gange om dagen. Konstant. Det tror jeg er det redskab, flest politikere bruger på borgen. Både for at holde sig ajour, hvad sker der rundt omkring, både i Danmark og samfundet, og jeg følger selvfølgelig også med på Berlingskes nyhedssite, jeg abonnerer på avisen, de har bare ikke det samme omfang og den samme form for kvalitet. Det kan være fordi de ikke har mod, eller fordi de ikke har ressourcerne til det endnu, men det er altså ikke på Ritzau-niveau endnu. Og hvad sker der så, når Mecom sælger Berlingeren? Der er for meget usikkerhed i det, at vi synes det er for meget gambling.«
Forringelse af kvalitet og hurtighed
Brevet til formanden og præsidiet er skrevet på vegne af hele den konservativbe folketingsgruppe. I brevet fremgår det, at folketingsgruppen med »stor beklagelse« har hørt om fravalget af Ritzau.
»Det vil betyde en forringelse af kvalitet og hurtighed«, står der i brevet.
»Vi har naturligvis forståelse for, at leverancen skal i udbud, men vi er utrygge ved konsekvenserne af at indgå en aftale, hvor det allerede på forhånd står klart, at såvel hastighed som kvalitet forringes. Vi tvivler ikke på BNBs ambitioner og vilje til at servicere Folketinget, men vi minder om, at bureauet er relativt nystartet og i dag langt fra kan levere den kontinuerlige dækning, som er påkrævet i vores politisk virkelighed med et nyhedsflow 24 timer i døgnet.
Samtidig er det jo en kendsgerning, at Berlingske Media er sat til salg. Hvordan er der i aftalen taget højde for, at et kommende ejerskifte ikke påvirker leverancen til Folketinget. Og garanterer valget af BNB samme geografiske udbredelse af nyhederne. I dag leverer Berlingske Nyhedsbureau næsten udelukkende til medier i Berlingske-familien.
Men andre ord er der efter vores opfattelse god grund til at genoverveje beslutningen – og som minimum inddrage folketingsgrupperne. For os at se svarer beslutningen om kun at abonnere på BNB til, at Folketinget tilbage i 1989 havde droppet Danmark Radio og udelukkende abonneret på det dengang purunge TV2.«
2 Kommentarer
Du skal være logget ind med dit DJ-login for at kunne kommentere på artiklen.
Ritzaus Nyhedsbureau er drevet af journalistelever og har en uhørt stor fejlmargin. Det er en god nyhed, at Ritzau er fravalgt.
Havde ikke troet, at jeg skulle være enige med Brian Mikkelsen, men jeg er. Jeg synes, at det er bekymrende, at Ritzau bliver valgt fra. I min optik er Ritzau den bedste leverandør af nyheder i Danmark. Alle andre løsninger er discount. Hvis jeg sad i Folketinget og måske ikke altid havde tid til at danne det store overblik over nyheder, vil jeg ønske at have den bedste mulig leverandør.