Nyhedsoverblik

data_usage
chevron_left
chevron_right
10:27 01.02.2023 Sebastian Goos

Konservativ spindoktor sendte Ekstra Bladet-klage til Søren Pind

Konservativ spindoktor sendte Ekstra Bladet-klage til Søren Pind

Søren Pind er formand for medieansvarsudvalget. Søren Bidstrup/Ritzau Scanpix

Rettelse 11.26: I første udgave af denne note fremgik det, at Simon Gosvigs henvendelse var koblet til en historie, hvor Ekstra Bladet har erkendt fejl i dækningen af Søren Pape Poulsens rejser til Den Dominikanske Republik. Det er forkert. I stedet drejer Simon Gosvigs henvendelse sig om nogle tidligere artikler om Søren Pape Poulsen, hvor Simon Gosvig altså mener, at Ekstra Bladet har begået fejl, der skal rettes tydeligere. 

”Jeg skriver i anden anledning, nemlig i din egenskab af formand for medieansvarsudvalget.”

Sådan indledes en mail fra den konservative spindoktor Simon Gosvig til Søren Pind, der er formand for medieansvarsudvalget.

Det viser en aktindsigt, som Reporterne på 24Syv og Frihedsbrevet er kommet i besiddelse af, og som Journalisten også har set.

I korrespondancen med Søren Pind fremhæver Simon Gosvig en række punkter, hvor Ekstra Bladet ifølge spindoktoren har været for dårlig til at rette i nogle historier om K-formand Søren Pape Poulsen.

I henvendelsen opfordrer Simon Gosvig også Søren Pind til at tage overvejelserne med i arbejdet i medieansvarsudvalget, da der i fremtiden ifølge Simon Gosvig bør være strengere krav til, hvordan medier retter historier.

Aktindsigten viser også, at Søren Pind sender mailen videre til en ansat i Kulturministeriet, hvor Søren Pind anfører, at han forventer, at inputtet undtages aktindsigt.

Om det punkt udtaler Søren Pind i et skriftligt svar til Frihedsbrevet:

”Hensynet til de input, der ønskes for arbejdet, gør, at mennesker naturligvis skal kunne henvende sig, uden at dette fører til, at de pågældende udstilles i offentligheden. Der er i øvrigt fremover ikke aktindsigt, jeg var blot fejlagtigt blevet givet det indtryk, at dette regelsæt allerede gjaldt for udvalgets arbejde på daværende tidspunkt.”

SENESTE NYT

Flere nyheder