Kongeligt kanonskud

 

 

Fotograf Lars Henrik Laursen var på pletten, da kronprinsen og Mary rullede ind på Amalienborg Slotsplads. Han tog det billede, som hele dagspressen havde jagtet i halvandet år.

Under de lysegrønne trækroner ved Marselisborg Slot stod medie-godtfolk og glanede fra både Se & hør, Kig Ind, Billed-Bladet, B.T., Ekstra Bladet og TV 2. Det var søndag den 12. maj sidst på eftermiddagen, og der var forår og forventninger i luften.

Den lille samling pressefolk drømte om "billedet" af Kronprins Frederik og hans australske kæreste, Mary Donaldson, sammen.

De havde jagtet det billede i snart halvandet år, og nu var hun i landet. Det var ganske vist, for det havde pressen fortalt.

Men forgæves. Pingo og Kængu kom ikke.

Ved syttentiden tog Billed-Bladets fotograf Gert Blume en rask beslutning. Han kørte tilbage til Kalø Vig. Her havde Kronprinsen nemlig deltaget i en kapsejlads tidligere på dagen.

Ved havnen opdager Gert Blume, at Kronprinsens bil og følge ikke længere er ved havnen. Han lægger to og to sammen – de er taget til København. Han ringer straks til sin kollega i København, Lars Henrik Laursen.

Freelancefotograf Lars Henrik Laursen var allerede blevet hyret ind af Billed-Bladet. Helt ifølge aftalen får han besked fra Århus om den royale logistik. Kængu og Pingo kan umuligt nå over både vand og land før ved nittentiden. På det tidspunkt står han klar inde på Amalienborg Slotsplads.

 

Lige i skabet
Se & Hør har også lugtet den kongelige lunte. Det har hele to fotografer i spil. En over for Nationalbanken og fotograf Peter Grosen, som går og sludrer med Lars Henrik Laursen ved Amalienborg.

Det går der en halvanden times tid med. Det er ingen tid for disse folk. Ofte venter de fire og fem timer, uden at noget sker. Men det gælder om at have kameraet klar, på standby, så blitz og det hele virker, hvis der sker noget.
Det gør der klokken halv ni lige før aftenskumringen. Pingos kongeblå Landrover kører med omkring tredive kilometer i timen hen mod Amalienborg, hvor de automatiske låger allerede er begyndt at åbne sig. Bagved Kronprinsen kører sikkerhedsfolkene.

Lars Henrik Laursen står det helt rigtige sted. Landroveren kører nærmest lige mod ham, da han begynder at skyde løs.

Peter Grosen fra Se & Hør står også godt placeret. Men han er ikke helt lige så heldig som Lars Henrik Laursen, der får billeder, hvor parret smiler.

Et øjeblik efter er det for sent. De kongelige kareter er i skjul bag slottes mure.

Bagefter er de ellevilde. De har parret i kassen.

Lars Henrik Laursen kigger i kameraets digitale søger. Det ser godt ud. Men han ved endnu ikke, om billederne er skarpe.

Først da han er tilbage ved sin computer, kan han se, at de er lige i skabet. Blitzen er perfekt. Ingen refleksioner fra forruden. Parret er fint belyst. De er i den helt rigtige kulisse. Amalienborg er i baggrunden. Og Kængu og Pingo sidder begge med et skævt smil på læben.

"Jeg blev utrolig glad," fortæller Lars Henrik Laursen.

Læs også: Ekstra Bladet stjal billedet

0 Kommentarer