Kongehuset tager hensyn til deadlines

Tidspunktet for offentliggørelsen af prinsesse Maries graviditet passede perfekt til bladenes deadlines. Kongehusets kommunikationschef fortæller, at det ikke er helt tilfældigt, hvornår nyheder bliver sluppet løs.

Tidspunktet for offentliggørelsen af prinsesse Maries graviditet passede perfekt til bladenes deadlines. Kongehusets kommunikationschef fortæller, at det ikke er helt tilfældigt, hvornår nyheder bliver sluppet løs.

Prinsesse Maries graviditet er journalistisk guf for kulørte ugeblade. Derfor er det altafgørende, at Kongehuset offentliggør de store nyheder på de helt rigtige tidspunkter. Nyheden om graviditeten blev offentliggjort på en mandag.

»Kongehuset plejer ikke at drille os med at offentliggøre historierne efter vores deadline. Jeg synes tværtimod, at vi har været mere end heldige med, at nyhederne kommer ud inden vores deadline. Vi har haft et døgn til at skrive nyheden om Maries graviditet, og det er helt perfekt,« siger journalist på Billed-Bladet Ulrik Ulriksen, som har skrevet royale historier i ti år.
Hos Se og Hør falder Kongehusets nyhed også inden bladets deadline.

»Vi har altid sagt, at Kongehuset sender nyheder ud efter vores deadline, men jeg er overbevist om, at det er forkert,« siger Se og Hørs redaktionssekretær Peter Bugge.

Kongehusets kommunikationschef Lene Balleby giver bladene ret i antagelserne.

»Vi er afgjort opmærksomme på pressens arbejdsvilkår og tager i videst muligt omfang hensyn til ugebladenes deadlines. Der kan dog være praktiske forhold blandt de kongelige og deres aktiviteteter, der skal tages hensyn til i forbindelse med en offentliggørelse, og her er det naturligvis ikke altid, at enderne kan mødes så optimalt, som pressen ønsker,« siger Lene Balleby.

Ifølge Kongehusets hjemmeside er tre forlovelser, en graviditet en skilsmisse alle blevet offentliggjort efter ugebladenes deadline. Selvom Lene Balleby kun har været Kongehusets kommunikationschef siden 1. januar 2008, tror hun ikke, at hendes forgængere bevidst offentliggjorde nyhederne efter bladenes deadline.

»Det har jeg svært ved at forestille mig,« siger Lene Balleby.

Prinsesse Marie er sat til at føde i begyndelsen af maj 2009.

0 Kommentarer