Konflikt koster medlemmer

 

 

200 kroner mere i kontingent. Det er sandsynligvis forklaringen på, at der var markant flere udmeldelser af Journalistforbundet de sidste fire måneder af 2002. Samtidig var mange medlemmer kritiske over for konflikten i DR og strejkestøtten til kollegerne i DR.

Konflikten i DR betød, at forbundet 20. august besluttede at indføre et strejkekontingent på 200 kroner, og kvitteringen kom prompte. Resten af året var der 78 procent flere udmeldelser end normalt. I konkrete tal drejer det sig om godt

26 udmeldelser per måned i snit i de første otte måneder af 2002 og 47 udmeldelser per måned resten af året. Dermed var der for første gang i mange år nedgang i antallet af medlemmer i Journalistforbundet i 2002.

De første to måneder af 2003 er der stadig flere udmeldelser end indmeldelser, omend antallet af udmeldelser er faldet til 37 medlemmer per måned i snit.

Journalistforbundets direktør Anne Louise Schelin vurderer, at DR-konflikten ikke rummer hele forklaringen på stagnationen i medlemstilgangen. Den pressede økonomi i mediebranchen betyder, at der er færre nye job og flere arbejdsløse.

1. april er sidste gang, at forbundets omkring 11.000 betalende medlemmer skal betale strejkekontingent.

0 Kommentarer