Kondolencer storhitter på jv.dk

De mest populære artikler på JyskeVestkystens hjemmeside jv.dk er omtaler af dødsulykker, hvor læserne kan sende hilsener til de pårørende.

De mest populære artikler på JyskeVestkystens hjemmeside jv.dk er omtaler af dødsulykker, hvor læserne kan sende hilsener til de pårørende.

De tre mest læste artikler i hele 2008 var alle kondolenceartikler. 

»Det viser, hvor utroligt stærkt stof navnestoffet er,« siger webansvarlig på jv.dk Peter Gram.

»Vi ved, at mange primært holder avisen for at læse dødsannoncerne. Det slår også igennem på nettet,« siger JydskeVestkystens chefredaktør Mikael Kamber.

I fredags lancerede JydskeVestkysten så en ny, samlet navneside på jv.dk. Og siden er allerede meget populær hos læserne.

Siden navnesiden startede op fredag morgen, har den i genenmsnit haft ca. 6000 sidehenvisninger per dag. Det svarer til en mindre lokalside under jv.dk. Og om formiddagen er navnesiden den mest populære side, næst efter forsiden.

På navnesiden har brugerne fået flere muligheder for selv at bidrage til navnestoffet. De har stadig mulighed for at skrive kondolencer til pårørende til afdøde, men kan også sende mindeord eller skrive om andre begivenheder.

»Det kan f.eks. være, man har lyst til at annoncere, at faster Oda fylder 75,« fortæller administrerende direktør og chefredaktør Mikael Kamber.

Den samlede navneside blev først lanceret i fredags, men siden april måned har læserne på jv.dk haft mulighed for at skrive kondolencer, når der har været redaktionel omtale af et dødsfald.

Kondolencerne på nettet kommer både fra pårørende til de afdøde og fra fremmede.

"RIP. Mange tanker til de pårørende," lyder en hilsen til de pårørende til en familiefar, der omkom i en ulykke.

Andre går tættere på. I forbindelse med en omtale af en ung pige, der for nyligt blev dræbt i et trafikuheld, skriver en læser på jv.dk:

"Kære Familie og nære. Det er så sørgeligt, at ord ikke synes at være dækkende, og jeg vil her udtrykke min dybeste medfølelse, det gør mig så forfærdelig ondt!
Jeg ved ikke hvor vidt det er passende at skrive, men jeg og to andre var der umiddelbart få minutter efter ulykken skete, og i skal bare vide at jeres xxxxx (navnet slettet af redaktionen på Journalisten.dk) ikke var alene, vi var der, knugede hendes hænder og bedte til et mirakel. Vi gjorde virkelig hvad vi kunne.
Jeg er så ubeskrivelig ked af jeres tab og føler virkelig med jer."

Netop fordi det er følsomme emner, er JydskeVestkysten meget opmærksomme på de pårørende.

»Indtil nu har vi entydigt modtaget positive tilbagemeldinger fra pårørende til dræbte. Ofte deltager de selv på siden, og de fortæller, at det har været en stor hjælp at modtage kondolencerne. Men vi er meget opmærksomme på de pårørendes ønsker, og hvis nogle ikke vil have, at der står noget om deres afdøde kære, respekteres det selvfølgelig fuldt ud,« siger Mikael Kamber.

Det sker jævligt, at der bliver postet upassende kommentarer.

»Så kondolence-muligheden kræver, at der bliver holdt godt øje med siden. Vi vil under ingen omstændigheder have stående om en afdød, at hun da også var en møgsæk, eller hvad folk ellers kan finde på at skrive,« siger Mikael Kamber.

0 Kommentarer