Kommunikatører i Kreds 5 får ingen pris

Kommunikatørerne i Midt- og Vestjylland er utilfredse med, at bestyrelsen i Kreds 5 ikke vil uddele kommunikationspris. »Vi undrer os over, at vi som en forholdsvis stor medarbejderforening ikke bliver taget mere alvorligt,« lyder det. Formanden afviser.

Kommunikatørerne i Midt- og Vestjylland er utilfredse med, at bestyrelsen i Kreds 5 ikke vil uddele kommunikationspris. »Vi undrer os over, at vi som en forholdsvis stor medarbejderforening ikke bliver taget mere alvorligt,« lyder det. Formanden afviser.

Fredag d. 2. marts holder Kreds 5 gallafest i Holstebro. For tredje år i træk skal der uddeles en række priser til de medlemmer, der har gjort en ekstraordinær indsats i det forløbne år. Men der kommer ikke til at være en pris rettet mod kommunikatørerne, selvom de gerne havde set det.

»Det er er godt initiativ at uddele nogle priser. Vi så bare gerne, at der også blev uddelt en kommunikationspris,« fortæller Mette Breinholdt, der er formand for de små tredive kommunikationsmedarbejder i Region Midtjylland, til Journalisten.dk.

På vegne af medarbejderforeningen sendte hun en mail til kredsbestyrelsen med et forslag om en pris rettet mod kommunikatører. Dagen efter fik hun et svar om, at det ville de ikke have.

»Vi undrer os over, at vi som en forholdsvis stor medarbejderforening ikke bliver taget mere alvorligt. De kunne i det mindste have diskuteret det til deres næste møde eller være kommet ud til os og hørt, hvad vi havde at sige,« siger Mette Breinholdt.

Formand i Kreds 5 Morten Bergholdt kan ikke genkende billedet af den afvisende behandling

»Jeg kan ikke forstå, hvorfor de siger det. Vi har behandlet deres forslag om en kommunikationspris på tre forskellige bestyrelsesmøder. Men vi er en enig kredsbestyrelse, der ikke mener, at den skal oprettes,« siger Morten Bergholdt.

Han forklarer, at de fire eksisterende priser ikke udelukker kommunikationsfolk.

»Så sent som sidste år var der en kommunikationsansat i Forsvaret, som vandt den, og der har også været flere andre nominerede gennem årene,« forklarer han.

Mette Breinholdt mener ikke, at de eksisterende priser kan rumme alle aspekter af det kommunikationsfaglige.

»Det er rigtigt, at kommunikationsfolk både har vundet og er blevet nomineret. Men prisen bliver stadig givet ud fra nogle klassiske journalistiske dyder. Ideen med en pris er at synliggøre den faglige kvalitet, og vi mener ikke, at de eksisterende priser sætter klare standarter for kommunikationsfaglig kvalitet,« siger Mette Breinholdt.

Formanden Morten Bergholdt foreslår, at de kan starte med at indstille nogle kommunikationsstrategier, før de konkluderer, at juryen ikke har øje for deres faglighed.

»Der er aldrig blevet indstillet en kommunikationsstrategi. Den indstilling, der kom nærmest, blev også nomineret. Ingen af de andre priser er øremærket en bestemt gruppe. Derfor mener vi heller ikke, at der skal laves en pris til en gruppe, der fylder 10 procent af kredsen. Hvem skal så ellers have en pris? Sportsjournalisterne? Studieværterne?« spørger Morten Bergholdt retorisk.