Kommunikationsfolk laver Wikipedia-guide

Alt for mange danske politikere, organisationer og virksomheder er til grin på verdens mest brugte leksikon, Wikipedia. To kommunikationsfolk har lavet en guide, så kommunikationsfolk undgår de værste faldgruber

For nylig kunne BT fortælle, at en medarbejder ansat af Ellen Trane Nørby på Wikipedia skrev, at Venstres politiske ordfører var ”kendt for at være hårdtarbejdende og grundig”. Hun var også ”en socialt engageret politiker, der også kæmper for de svage og udsatte i samfundet”. Wikipedia har ifølge BT flere gange lukket for adgangen fra Folketinget, fordi der rettes så meget, at leksikonet kalder det ’hærværk’.

Senest har Wikipedia blacklistet Pihl & Søn's kommunikationschef, fordi hun forsøgte at ændre et kritisk afsnit om den danske entreprenørvirksomhed.

På kommunikationsforum.dk skriver kommunikationsrådgiver hos Operate Anders Dybdal og direktør Kaare Dybvad fra Imagepedia, at mange opslag på Wikipedia er skrevet af novicer – eller folk, der forveksler internetleksikonet med en reklamesølje.
Deres pointe er, at man ikke slipper af sted med at skrive ting på Wikipedia, som ikke er relevante for opslaget eller ikke kan dokumenteres.

De skriver, at en af Danmarks største virksomheder, Novo Nordisk, siden april 2007 har haft tags på deres engelske Wikipedia-opslag. Det første, de besøgende ser, er en advarsel om, at indholdet på opslaget mangler troværdig dokumentation og bærer præg af reklame. Der er også advarselsflag ved opslag om Leo Pharma, Tryg Forsikring, Novozymes og Pandora, fordi deres neutralitet er omstridt.

Fem gode råd fra Dybdal og Dybvad

1. Skriv leksikalt
Hvis du beslutter dig for selv at bidrage direkte, så sørg for at forfatte en tekst, der passer til den leksikale genre.

2. Brug kildeangivelser
Det er altid en god idé at tilføje kilder til dine artikler.

3. Brug billeder uden ophavsret

4. Forvent god tro og kend wikiquetten
Hav tålmodighed, og gå i dialog om "Wikiquette".

5. Søg konsensus ved uenighed
Indgå aldrig i redigeringskrige.

Læs mere her

0 Kommentarer