Kommunikationsfolk kan miste deres stemme i DJ-toppen

DJ kan ende med nul kommunikationsfolk i hovedbestyrelsen, for lige nu er der ingen kandidater fra den del af branchen. »Der er brug for repræsentanter herfra,« opfordrede formand Per Roholt på DJ Kommunikations generalforsamling fredag, hvor der også var både trapezkunstner i loftet og akrobater på gulvet

»Sidste gang en politisk lederfigur holdt et arrangement på stedet her, endte det med at koste ham jobbet. Så det er et modigt valg, Per!«

Sådan lød de indledende ord fra dagens dirigent til formanden for kommunikationsgruppen i DJ, Per Roholt, da han fredag eftermiddag bød velkommen til specialgruppens årlige generalforsamling.

Arrangementet foregik på AFUK, Akademiet for Utæmmet Kreativitet, i Københavns Sydhavn – et sted, som måske er bedst kendt for i 2011 og 2012 at have lagt hus til en håndfuld kulturministerielle arrangementer, som endte med at koste daværende kulturminister Uffe Elbæk jobbet.

De fysiske rammer understregede, at det ikke var en helt traditionel generalforsamling. For at lokke flere medlemmer til havde kommunikationsgruppens bestyrelse allerede i indkaldelsen lagt op til en ”anderledes” og ”overraskende” generalforsamling. Og dagen blev da også skudt i gang med et trapezshow af en af akademiets studerende. Det skulle gerne ”sætte lidt luft under tankerne”, lød forklaringen.

Styr på økonomien igen

Da trapezkunstneren var kravlet ned fra sin gynge, indledte Per Roholt den ordinære del af arrangementet med formandens beretning. 2014 var alt i alt et godt år, sammenfattede han:

»Vi er blevet flere medlemmer, medlemmerne har fået flere kroner i lønposen, og så har vi markeret os i flere forbundssammenhænge,« sagde han, men tilføjede dog:

»Alt er ikke fryd og gammen. Vi har haft en fusion, som er stødt på grund – og der skal vist mere end én slæbebåd til for at få det skib ud at sejle igen. For mig er målet stadig en fusion med Kommunikation & Sprog. Men det bliver ikke nu og her,« sagde Per Roholt.

De seneste år har økonomien i DJ Kommunikation været præget af, at en tidligere kasserer over en længere årrække har begået – og er blevet dømt for – underslæb for i alt 470.000 kroner.

»Efter en turbulent periode med økonomien er det nu lykkedes os at få etableret sikker drift. Resultatet er, at vi nu grundlæggende har en god økonomi,« sagde Per Roholt.

Forslag om kontingentnedsættelse nedstemt

Kasserer i DJ Kommunikation Nikolaj Søndergaard kunne da også fremvise et regnskab med plus på kontoen. Faktisk har specialgruppen i det forgangne år slet ikke brugt de penge, der var budgetteret med til blandt andet medlemsarrangementer.

»Det eneste problem er, at vi på ingen måde har brugt de penge, det var meningen vi skulle bruge. Pengene gør ikke ret meget gavn på en bankkonto – de skal ud og arbejde for jer,« sagde Nikolaj Søndergaard.

Som en konsekvens af det store overskud havde bestyrelsen stillet forslag om, at medlemmernes kontingent til DJ Kommunikation skulle sættes ned til 15 kroner om måneden fra de nuværende 20 kroner. Men det forslag blev ikke vedtaget af forsamlingen, som ikke mente, kontingentnedsættelsen kunne hænge sammen med et ønske om at øge antallet af fagsessions i det kommende år. 

Opfordring: Stil op til HB

Formanden Per Roholt blev på fredagens generalforsamling genvalgt til formandsposten. Per Roholt, som også sidder i DJ’s hovedbestyrelse, er én af de fire kandidater, som har meldt sig i kampen om at blive næstformand i DJ, når der om to måneder er delegeretmøde.

Han har allerede meldt ud, at han træder ud af hovedbestyrelsen, hvis det ikke lykkes ham at blive næstformand. Dermed kan kommunikatørerne i DJ miste den stemme i hovedbestyrelsen, de i kraft af ham har i dag. P.t. er der ikke andre fra specialgruppen, som stiller op til hovedbestyrelsen. En situation, der også blev berørt på generalforsamlingen:

»Du har sagt, at du ikke genopstiller til hovedbestyrelsen, hvis du ikke bliver valgt. Men det vil jeg opfordre dig til at tænke over en ekstra gang. Vi har brug for dig i hovedbestyrelsen,« sagde medlem Finn Arne Hansen, da der efter formandens beretning blev tid til spørgsmål.

”Jeg arbejder på de indre linjer”

Over for Journalisten holder Per Roholt fast i sin beslutning. Men han fortæller, at han gør, hvad han kan, for at få medlemmerne til at stille op:

»Jeg arbejder på de indre linjer, men det er virkelig en udfordring at få folk til at stille op. Min egen erfaring er også, at det tager meget tid. Men qua gruppens størrelse vil jeg mene, det ville være rimeligt, hvis vi får en eller to repræsentanter i HB med en klar kommunikationsdagsorden,« lyder det fra Per Roholt.

Den opfordring blev også givet videre på generalforsamlingen:

»Jeg opfordrer virkelig folk til at melde sig i kampen om at komme ind i DJ’s hovedbestyrelse. Der er brug for repræsentanter herfra,« sagde han.

På generalforsamlingen blev der desuden valgt flere nye ansigter til DJ Kommunikations egen bestyrelse, inden dagen sluttede med en opvisning fra to akrobater fra AFUK.

3 Kommentarer

Finn Arne Hansen
4. MARTS 2015
Og vi er flere i bestyrelsen,
Og vi er flere i bestyrelsen, der håber at Lene Sparsøe, der efterfølgende er blevet valgt til næstformand, vil tage imod opfordringen til at stille op til HB. Så vil DJ-K stadig have en højtplaceret repræsentant i forbundet, hvis Per mod forventning ikke bliver valgt. Og Per vil kunne deltage som observatør med taleret, hvis han vil det, da han ikke har planer om at forlade posten som formand for DJ-K. Så..
Andreas Marckmann Andreassen
3. MARTS 2015
Kære Jytte Kjærgaard

Kære Jytte Kjærgaard

Det kan du tro. Valgt til bestyrelsen blev

Anders Boye
Finn Arne Hansen
Andreas Sune Hansen
Mie Berthelsen
Kenneth Ekstrøm
Lene Sparsøe

Suppleant: Svend Rørbæk

Bedste hilsner

Andreas Marckmann Andreassen
Digital redaktør, Journalisten
Jytte Kjærgaard
3. MARTS 2015
Kan I ikke oplyse, hvem der
Kan I ikke oplyse, hvem der blev valgt til bestyrelsen?