Kommunikationschef undskylder falsk togtyveri

»Når man er på kurser i krisekommunikation, får man altid at vide, at man skal kommunikere hurtigt,« siger svensk kommunikationschef, der hævdede, at rengøringsdame havde stjålet tog. »Efter den her sag er jeg kommet frem til, at sådan er det ikke.«

Alt for hurtigt. Og helt forkert. Det var en ivrig kommunikationschef, der var for hurtigt ude med en forkert forklaring, der fik medier over hele verden til at skrive om en rengøringsdame, der havde stjålet et tog og kørt ind i et hus. Ulykken i Stockholm fandt sted 15. januar 2013. Siden er det kommet frem, at der var tale om en sikkerhedsfejl, og rengøringsdamen er uden skyld i ulykken.

Til mediemagasinet Medierna i Sverige Radio beklager den ansvarlige kommunikationschef, Suss Forssman Thullberg, fra Storstockholms Lokaltrafik.

»Når man er på kurser i krisekommunikation, får man altid at vide, at man skal kommunikere hurtigt: ”Ud med informationen, ud med informationen – hellere ud med informationen end slet ikke at sige noget”. Efter den her sag er jeg kommet frem til, at sådan er det ikke,« forklarer Suss Forssman Thullberg i programmet.

Der fremgår ikke af programmet, hvordan Storstockholms Lokaltrafik kunne tro, at rengøringsdamen ville stjæle toget og køre af sted.

Citeret i hele verden

Efter ulykken spurgte en journalist fra Aftonbladet også operatøren Arriva, hvordan ulykken kunne ske. Reporteren fik også her at vide, at rengøringsdamen havde stjålet toget.

»Stjal hun toget?« spurgte avisen Arrivas kommunikationschef, Tomas Hedenius.

»Ja,« lød svaret fra Tomas Hedenius.

Historien er blevet citeret i hele verden. Også af danske medier.

To dage efter ulykken kunne avisen Aftonbladet imidlertid afsløre, at der slet ikke var tale om tyveri. Rengøringskonen var offer for en ulykkelig sikkerhedsbrist.

Suss Forssman Thullberg er siden blevet latterliggjort på de sociale medier efter hændelsen. Hun er klar over, at hun har gjort en uheldig figur, og derfor kan hun sagtens acceptere kritikken, forklarer hun i radioprogrammet.

»Hvis man er med i gamet, må man kunne tåle den slags,« siger hun til Medierna.

0 Kommentarer