Kommune ændrer forklaring

Københavns Kommune er kommet i tvivl om, hvorvidt B.T.-journalist Lars Fogt svarede ja til at anmelde politikeren Jeppe Kofod, som Journalisten skrev i starten af november.

Københavns Kommune er kommet i tvivl om, hvorvidt B.T.-journalist Lars Fogt svarede ja til at anmelde politikeren Jeppe Kofod, som Journalisten skrev i starten af november.

I Journalisten nummer 17 skrev vi i historien "B.T. anmelder egne historier til kommunen", at Journalist Lars Fogt i to tilfælde havde anmeldt sager om politikeres boligforhold til myndighederne, hvorefter han havde skrevet om, at der var sat undersøgelser i gang.

Vi er efterfølgende blevet kontaktet af Københavns Kommune, der var en af de omtalte myndigheder. Kommunen har oplyst os om, at Lars Fogt i juridisk forstand ikke er at betragte som part i sagen, selv om han blev noteret som anmelder. Uanset hvordan Lars Fogt havde fremlagt sine oplysninger over for myndighederne, ville kommunen være forpligtet til at reagere på informationerne ved at lave en undersøgelse.

Kontorchef i Københavns Kommune Per Stevnsborg var i samme artikel citeret for at sige, at han erindrede, at Lars Fogt i en telefonsamtale havde svaret ja til spørgsmålet om, hvorvidt han ønskede at foretage en telefonisk anmeldelse. Det citat bekræftede han over for Journalisten, inden artiklen blev trykt. Efterfølgende har Lars Fogt klaget over citatet, og Per Stevnsborg er nu kommet i tvivl om, om han har refereret samtalens forløb korrekt.

2 Kommentarer

Christian Kloster Sørensen
2. DECEMBER 2011
Re: Kommune ændrer forklaring
Den store fejl er, at Journalisten undlod at skrive den væsentlige historie, som udfordrer journalistenes arbejde, nemlig den, at myndighederne på grund af de forvaltningsretlige regler ikke må sidde oplysninger overhørigt og derfor gør journalister til anmeldere og derfor parter i sagerne.
 
Trænger journalisterne på Journalisten til at komme en tur i praktik i virkeligheden? 
 
Jeg er i gang med at undersøge hvad i alverden der foregik og foregår mellem Københavns Borgerservice og Journalisten, men mærkeligt nok vil Københavns Borgerservice ikke give aktindsigt i kommunikationen med Journalisten, så jeg forventer et langt klageforløb.
Anton Hjejle
2. DECEMBER 2011
Re: Kommune ændrer forklaring
Grav i, hvad Lars Fogt har truet Per Stevnsborg med at gøre, såfremt han ikke ændrede forklaring.