Kommunal redaktør på studenterløn

  KERNEKOMPETENCER. 101,52 kroner i timen for at udvikle og redigere en sundhedsportal  og fylde den med interviews, pressemeddelelser og formidling af vanskeligt forståeligt stof. Og opgaven skal klares på otte timer om ugen, ene mand. De 101,52 kroner i timen er en absolut rimelig løn, mener arbejdsgiveren, Greve Kommune. Stillingen er trods de journalistiske kernekompetencer ikke en journalistisk stilling, men et studenterjob.

KERNEKOMPETENCER. 101,52 kroner i timen for at udvikle og redigere en sundhedsportal  og fylde den med interviews, pressemeddelelser og formidling af vanskeligt forståeligt stof. Og opgaven skal klares på otte timer om ugen, ene mand.

De 101,52 kroner i timen er en absolut rimelig løn, mener arbejdsgiveren, Greve Kommune. Stillingen er trods de journalistiske kernekompetencer ikke en journalistisk stilling, men et studenterjob.

Jobbet som »kreativ og iderig redaktør til sundhedsportal« byder på mange udfordringer. Ud over ovenstående skal den nye redaktør også formulere nyheder og historier til hjemmesiden og bidrage til udarbejdelse af pjecer.

»Kort sagt,« lover stillingsopslaget, »er du ansvarlig for alle processer i forbindelse med sundhedsportalens udvikling og redaktion.«

Greve Kommune forventer, at ansøgeren har kendskab til formidling af budskaber til forskellige målgrupper, skriftligt kan gøre abstrakt stof nærværende og lettilgængeligt for en stor gruppe af mennesker, er god til at tænke i formidling af budskaber via forskellige medier, og ikke mindst: Ansøgeren har en kommunikationsbaggrund.

– Det lyder som en meget journalistisk jobbeskrivelse?

»Det kan du sige, men vi synes ikke, at det kun er et job for journalister. Det her er kompetencer, som mange andre faggrupper også anvender,« forklarer medlem af Greve Kommunes ansættelsesudvalg Birgitte Jacobsen.

Birgitte Jacobsen forestiller sig dog, at der nok ikke kommer så mange ansøgere fra andre faggrupper end kommunikationsfaget.

»Vi regner med at få flest ansøgninger fra kommunikationsstuderende,« siger hun og afviser, at den store forskel på en studenterløn og en freelancers vejledende timeløn på 630 kroner har noget med ønsket om en studerende redaktør at gøre.

Dansk Journalistforbunds (DJ) næstformand, Fred Jacobsen, mener, at det såkaldte studenterjob i Greve Kommune bør undersøges nærmere:

»Umiddelbart ligner dette en journalistisk stilling, og derfor bør personen aflønnes efter den overenskomst, DJ har med stat, amter og kommuner,« siger han.

0 Kommentarer