Kommercielle radiofolk har DR som favorit

DR er storfavorit til årets 10 Prix Radio-priser, som uddeles på Radiodays næste lørdag. Ud af 36 nominerede radioprogrammer er de 20 fra DR. Festivalleder Christian Kjeldsen gør opmærksom på, at juryen, der har peget på DR, hovedsageligt består af folk fra kommerciel radio.

DR er storfavorit til årets 10 Prix Radio-priser, som uddeles på Radiodays næste lørdag. Ud af 36 nominerede radioprogrammer er de 20 fra DR. Festivalleder Christian Kjeldsen gør opmærksom på, at juryen, der har peget på DR, hovedsageligt består af folk fra kommerciel radio. Det kunne umiddelbart ligne et selvfedt klap på egen skulder og styg nepotisme. I hvert fald, når man ikke ved bedre. 

For når Radiodays næste weekend skal uddele Danmarks officiele radiopriser 2009 i DR Byen, topper DR den lange liste på 36 nominerede radioprogrammer, der kæmper om at vinde årets 10 Prix Radio-priser i kategorier som dokumentar, feature, morgenshow og meget mere.

Men rent faktisk er det repræsentanter for de kommercielle radiostationer, som har peget på DR's udsendelse.

»Jeg er positivt overrasket over, at juryen – der består af af fem mand, hvoraf de fire kommer fra kommerciel radio og én fra DR – så massivt har peget på DR til de nominerede. Det tyder på, at der kan være en indholdsmæssig krise i den kommercielle radiosektor. Og så er jeg glædelig overrasket over, at dommerne har været så fair i deres bedømmelse af nomineringerne, at de har kunnet se længere end ud over deres egen næsetip,« siger festivalleder Christian Kjeldsen til Journalisten.dk.

Han er bevidst om, at der naturligvis vil være radiostationer, der er skuffede over ikke at være kommet på listen over de nominerede.

»Men sådan er det med alle typer priser. Nu er det så op til en 30+ mand stor jury at finde de endelige vindere. Og så håber jeg, at dem, der ikke er blevet nomineret i år, kommer op på hesten igen og er klar til at tage kampen op til næste år. Der er jo også stadig publikumsprisen "Ekstra Bladets Gyldne Mikrofon" at dyste om,« siger Christian Kjeldsen.

Inden den 15. september skal den mere end 30 mand store jury stemme i samtlige kategorier. Vinderne i de forskellige kategorier afsløres så ved Prix Radio lørdag den 26. september.

»Noget af det, der har kendetegnet bidragene i år, har været, at de bidrag, der er endt i slutnomineringerne, virkelig har adskilt sig i forhold til de øvrige. De har ikke nødvendigvis været de mest populære i årets løb blandt lytterne, men har på sin egen måde haft andre ting at byde på.«

Festivalen Radiodays blev etableret for ni år siden. Dengang var ønsket at skabe et forum, hvor kommerciel radio og public service kunne lære af hinanden, krydse klinger og netværke på tværs af stationsskel.

Alle nominerede programmer Prix Radio 2009 kan høres her, og de slutnominerede er – i fuldstændig tilfældig rækkefølge:

ÅRETS DOKUMENTAR/FEATURE:
"En by i Rusland", DR P1
"Manden der ikke ville være grådig", DR P1
"Køer og galskab", DR P1

ÅRETS MORGENSHOW:
"Morgenfabrikken", The Voice
"Morgenhyrderne", Radio 100FM
"Go' morgen P3", DR P3
"Skovmand & Bue", ANR

ÅRETS NYHED/AKTUALITET:
"Orientering", DR P1
"P3 Nyheder", DR P3
"Touren på P3", DR P3
"Computerproblemer i folkeskolen", DR P4 Fyn
"De regionale nyheder på P4 Fyn", DR P4 Fyn

ÅRETS RADIOPROGRAM:
"Den bedste tid", ANR
"Go' morgen P3", DR P3
"Ibens Harem", DR P3
"Mads & Monopolet", DR P3
"Fed Fredag", Netradio & Radio Viborg
"Hjem med Bernhard & Veltz", The Voice

ÅRETS PROMOTION FOR PROGRAM:
"Go' morgen P3 – sæsonstart", DR P3
"Sport på 3'eren – påskebold", DR P3
"Unga Bunga", DR P3

ÅRETS PROMOTION/EVENT:
"Rocktoget", DR P4
"Smukfest '09", Radio 100FM
"Voice '08", The Voice

ÅRETS RADIOSTATION:
DR P3, National
Radio 100FM, National
Skala FM, Lokal/Regional

ÅRETS SATIRE:
"Rytteriet", DR Radio
"P5000 Satire", DR P5000
"Morgenfabrikken", The Voice

ÅRETS STJERNESKUD:
David Mandel, DR P3
Ole Tøpholm, DR P3 Nyheder
Martin Veltz, The Voice

ÅRETS RADIOREKLAME:
"DBU-kampagne", Carsten Agerbæk
"Rådet for større færdselssikkerhed", Det Danske Radiobureau
"Fra grim Jelling til smuk vane", Peter Poulsen

0 Kommentarer