Kommende programdirektør: DR må ranke ryggen

DRs kommende programdirektør, Mette Bock, står ved sin opsang til DR, siger hun til Journalisten.dk.  »Kom nu DR!«, skrev Mette Bock i metroXpress og opfordrede DR til at holde op med at klynke over økonomien.

DRs kommende programdirektør, Mette Bock, står ved sin opsang til DR, siger hun til Journalisten.dk.  »Kom nu DR!«, skrev Mette Bock i metroXpress og opfordrede DR til at holde op med at klynke over økonomien.

»Det, jeg skrev i det indlæg, mener jeg stadig, efter at jeg er blevet udnævnt. DR må ranke ryggen og fortælle om alle kvaliteterne ved institutionen. Men det er voldsomt, hvad DR går igennem, og derfor skal der være plads til at give udtryk for frustrationer i en periode,« siger Mette Bock, der tiltræder som programdirektør den 15. i denne måned.

»Kom nu DR!« Sådan skrev Mette Bock i en klumme i metroXpress den 4. oktober 2007. Her lød det blandt andet  »DR kryber langs panelerne, og det er slemt at se på. Det eneste, man hører i disse visnetider, er endeløse diskussioner omkring økonomien. Hvis DR havde klare og selvstændige ambitioner, kunne det jo være, at der også blev større politisk vilje til at finansiere foretagendet.«

I et blogindlæg på Journalisten.dk spørger Venstres medieordfører, Ellen Trane Nørby, om Mette Bock stadig har samme holdning. Hun giver udtryk for, at Politikens interview i går med DRs dramachef, Ingolf Gabold, om DR Dramas nedtur netop er et eksempel på klynk, der taler DR endnu længere ned.
»Jeg vil ikke lukke munden på Ingolf Gabold. Han er et dybt engageret og dygtigt menneske. Men som ledelse skal vi også fortælle om alt det, vi gør, som er positivt. Og det forsøger Gabold jo faktisk også i interviewet i Politiken, hvor han eksempelvis peger på alle de priser, DR har vundet for fremragende produktioner,« siger Mette Bock til Journalisten.dk.

Der skal være plads til at lukke utilfredshed ud netop nu, hvor besparelserne rammer hårdest, mener Mette Bock. Det gælder også nyhedschef Ulrik Haagerups kommentar i dagens udgave af Politiken, hvor han forbereder seerne på, at der uundgåeligt vil komme flere fejl, fordi DR-journalister nu både selv skal filme, interviewe og klippe egne indslag.
»Vi bliver så også nødt til at fortælle om alt det fantastiske, vi kan, og de fordele, vi har. De fleste danskere finder jo noget på DR, som de ikke ønsker at undvære,« siger Mette Bock.

Som et eksempel på en af de store fordele, DR har, nævner Mette Bock, at der er sikkerhed om økonomien uanset konjunkturerne.
»Netop nu, hvor afmatningen truer i hele samfundet, har vi langt større grad af sikkerhed omkring vores økonomi end alle dem, der er afhængige af annonceindtægter,« siger Mette Bock.

0 Kommentarer