Komiker: »Journalister er det værste publikum«

Journalister er reserverede, anti-autoritære og bedrevidende. Det gør dem til et usædvanligt dårligt stand-up publikum, siger Sebastian Dorset, der i weekenden var vært ved uddelingen af FUJ-priserne.

Journalister er reserverede, anti-autoritære og bedrevidende. Det gør dem til et usædvanligt dårligt stand-up publikum, siger Sebastian Dorset, der i weekenden var vært ved uddelingen af FUJ-priserne.

Da Sebastian Dorset i lørdags indtog den lille scene i salen på Berlingske, gik han imod et af sine egne husgeråd: Optræd ikke for journalister. Journaliststanden har længe haft et dårligt ry blandt de danske stand-up komikere.

»Det er et meget reserveret publikum,« siger Sebastian Dorset til Journalisten.dk.

»Alle observerer hvordan alle andre reagerer. Alle journalisterne overvåger publikum. Så når der kun er journalister til stede, er der ikke noget publikum – så er alle anmeldere,« siger han.

Det gør det utroligt svært at få folk til at grine spontant. Journalister har ikke nogen naturlig respons, når det kommer til stand-up, mener Dorset.

»Der sker simpelthen ikke noget, når det er meningen folk skal grine. Den bedste metode er faktisk at holde sine forsøg på at være sjov på et minimum. Det var også det, jeg prøvede på i lørdags – det gik ganske fint«

Lørdag aften var en festaften med blandet publikum. Det blødte lidt op på tingene, siger stand-up komikeren. Der var ikke samme stemning, som der kan være, hvis man optræder på en avis eller tv-station. Her kan redaktionen hurtigt lave en fælles front mod komikeren.

»De kigger på én med sådan et overbærende blik. Alle journalisterne sidder og tænker, det der stand-up kunne jeg også hvis jeg gad. Men lige nu har jeg simpelthen så travlt med at omstyrte regeringen,« siger Sebastian Dorset til Journalisten.dk. Han sætter journalister i samme kategori som reklamefolk, når det kommer til deres opførsel som stand-up publikum.

Sebastian Dorset har et overskyggende råd til komikere, der skal optræde for journalister: Lad vær. Men hvis man ikke kan komme udenom, er det vigtigt at spille på journalisternes selvfølelse.
»Journalister har en tendens til at være bedrevidende. Derfor handler det om at komme med jokes, der giver journalisterne mulighed for at demonstrere, at de ved noget kun et mindretal af befolkningen ved. Så kan de grine højt og understrege at "den fangede jeg",« siger Sebastian Dorset.

13 Kommentarer

Dan jensen
23. NOVEMBER 2011
Re: Komiker: »Journalister er det værste publikum«

Uha, der skal godt nok ikke meget til at hidse dig op, hva, Søren Thomsen?

Det er jo altid meget nemt at blive personlig og sidde der og vræle sine fortrædeligheder og fornærmelser ud mod en slem verden befolket af usjove komikere og kolleger uden humor (selvfølgelig i modsætning til én selv), der formaster sig til at skrive debatindlæg, der anslår en anden vinkel og tone end éns egen. Puha.

Men budskabet er skam modtaget. Jeg danner gerne rundkreds med Sebastian Dorset og andre humorister, og jeg vil gøre, hvad jeg kan, for at more mig. Det synes jeg nemlig ofte er ret sjovt.

Måske du skulle prøve det samme? Der er altid plads til én til - sålænge humøret ikke er alt nedslående og dystert.

:-)

Ole Halvorsen
23. NOVEMBER 2011
Re: Komiker: »Journalister er det værste publikum«

"Journalister er det værste publikum"

Tjae, om ikke andet, så er det da en generalisering der vil noget. For mon der dog ikke findes et par stykker af slagsen der kan more sig -  også over  Sebastian Dorset?  

Søren Thomsen
22. NOVEMBER 2011
Re: Komiker: »Journalister er det værste publikum«
Godt der ikke skal mere til at more to x Jensen. Det er lige før, I kan danne en rundkreds med Sebastian og hvilken fest, det kan blive. Selvfølgelig er det en selvopfyldende profeti, at sige at journalister alle er anmeldere og uden humor. Enhver kommentar vil I hans/jeres øjne være anmelderi, og enhver, der ikke er bifalder Sebastian Dorsets humor er uden humor. Virkeligheden er, at Sebastian Dorset er en parantes, når det kommer til stand up. Man kan så undre sig over, hvorfor journalistforsamlinger hyrer ham til underholdning, når han ikke rammer målgruppen. Hermed en opfordring: Lad venligst være at hyre Sebastian Dorset, hvis der er journalister blandt publikum.
Dan Jensen
22. NOVEMBER 2011
Re: Komiker: »Journalister er det værste publikum«

Hæhæ, det er altså sjovt.

Debattråden understreger lige akkurat Sebastian Dorsets pointer på en flot og ganske subtil måde. Det er da sjovt. Ikke så snart har han sagt, at journalister ikke er sjove som publikum, fordi vi allesammen er selvhøjtidelige anmeldere med korslagte arme, før han bliver....anmeldt.

 Joeh, vi ved skam nok bedre, gør vi.

 :-)

Søren Jensen
22. NOVEMBER 2011
Re: Komiker: »Journalister er det værste publikum«
Hahaha - denne tråd er kostelig... indlæggene supplerer Dorsets teser om journalister fint.

Flere