Kollegieværelser til DJH-studerende

Det er ganske vist: Otte studerende kan den 1. september springe over den alenlange boligkø i Århus og få tag over hovedet midt i et journalistisk uddannelsesmiljø – nemlig på DjE. Nærmere betegnet på Pressens Uddannelses Center i Høegh-Guldbergs Gade lige i hjertet af Århus. Værelserne udlejes fortrinsvis til elever på Journalisthøjskolen.

Værelserne, der ligger på 3. sal øverst oppe under taget, har førhen været brugt til kursister. Men de har klaget over, at værelserne var "lige små nok", derfor fik DjE ideen med at leje de ti kvadratmeter store værelser ud til studerende. Ifølge inspektør på DjE, Ivar Buch, er værelserne nemlig på størrelse med kollegieværelserne i Universitetsparken og dermed gode brugbare boliger til studerende.

De otte studerende får internetforbindelse med frit forbrug på værelserne, mens de bliver fælles om køkken og et 40 kvadratmeter stort fællesrum med tv samt om de fire toiletter med brusebad. I køkkenet er der køleskabe med hængelås til hvert værelse.

For at få lejet værelserne ud er planen at sætte opslag op på Journalisthøjskolen midt i august, men et enkelt værelse er dog allerede blevet udlejet ved et lidt sjovt tilfælde:

"Der kom en ung mand fra København på sin cykel og spurgte os om mulighederne for at finde en bolig, fordi han nu skulle studere på Journalisthøjskolen," fortæller Ivar Buch, som straks tilbød ham et af de nye værelser.

"Prisen er ikke lagt helt fast endnu, men den unge mand sagde ok til en pris på et sted mellem 2200 og 2700 kroner, og så stillede han ellers sin cykel og tog toget hjem igen til København."

Aftalen er mundtlig, men Ivar Buch er helt sikker på, at 'københavneren' nok skal komme til september, for han var meget, meget glad over at have løst sit boligproblem.

0 Kommentarer