Nyhedsoverblik

data_usage
chevron_left
chevron_right
07:57 01.02.2022 Anna Sol Jørgensen

Københavner-borgmester hyrede private advokater i sag om aktindsigter

Københavns beskæftigelses- og integrationsborgmester Cecilia Lonning-Skovgaard (V) gik i et forsøg på at styre anmodninger om aktindsigt ind og blandede sig i sine embedsmænds afgørelser og købte i den forbindelse jurdisk bistand hos et privat advokatfirma for 70-80.000 kroner.

Det skriver Politiken.

Borgmesterens ageren skyldes ifølge Politiken, at Cecilia Lonning-Skovgaard i flere tilfælde har været dybt uenig med afgørelser om konkrete anmodninger, som embedsmænd i hendes forvaltning har truffet.

Cecilia Lonning-Skovgaard skriver i en mail til Politiken, at der op til kommunalvalget i efteråret kom ekstraordinært mange anmodninger om aktindsigt, og hun blev i den forbindelse ”bevidst om, at vi havde en for mig uklar praksis i håndteringen af aktindsigter”.

”Derfor tog jeg initiativ til at få rådgivning fra advokatfirmaet DLA Piper, og jeg kan konstatere, at hele forvaltningen er enig i rapportens konklusioner. Nogle gange kan jeg spørge ind til, hvorfor forvaltningen vurderer, som de gør, og hvad juraen på området er, og jeg er ked af, hvis det er blevet tolket forkert af medarbejderne,” skriver hun i en mail til Politiken.

Ifølge Politiken redegør den omtalte rapport for reglerne om aktindsigt og konkluderer, at forvaltningen følger dem.

 

SENESTE NYT

Flere nyheder