Københavnsk dagsorden

RADIO. Journalisten sætter i nummer 15 fokus på den nye licensfinansierede radios potentiale, men glemmer desværre Radio Møllers alvorligste udfordring.

RADIO. Journalisten sætter i nummer 15 fokus på den nye licensfinansierede radios potentiale, men glemmer desværre Radio Møllers alvorligste udfordring.

Grunden til, at TV2 Radio blev så stor en fiasko, skal findes i det faktum, at hver gang man hørte en trafikmelding på kanalen, handlede den om en bilkø på Køge Bugt Motorvejen. Og hver gang der var en reportage fra virkeligheden, foregik den i Bellahøj.

Alle lyttere, der har prøvet at skrue væk fra P4 for at afprøve TV2 Radio, Sky Radio eller nogle af de andre skøre radioprojekter, har, efter at have lyttet kort til dagens københavnske dagsorden, skyndt sig hjem til deres egen radio igen. Den, der er til stede i deres eget liv. Den eneste radiokanal, der tager den landsdækkende tilstedeværelse alvorligt.
Det er ikke uden grund, at P4 er verdens mest succesfulde radiokanal.

Og det er ufatteligt, at Journalisten ikke har fundet det umagen værd at kigge efter en eneste ekspert vest for Valby Bakke.

Ikke et ondt ord om personerne i panelet. Det er intelligente og dygtige mennesker, og flere af dem har også god forstand på radio.
Men de er alle fra København. Og peger forudsigeligt på andre københavnere, når de skal give deres bud på chefer og værter til Radio Møller.

Fint at Radio Møller får en stor pose penge. Fint at den skal lave selvstændig journalistik. Og fint at kulturministeren ønsker reel konkurrence på indholdet.
Men hvis ikke Radio Møller har noget at tilbyde de fire millioner lyttere, der ikke bor i København, vil den fejle med et brag. Ganske ligesom alle de andre Københavns-centrerede radioer har fejlet med det ene brag efter det andet.

Dét er Radio Møllers store udfordring.
Og det virker inkompetent, at Journalisten gejler en stemning op omkring sit Radio Møller-tema uden at forholde sig til dette helt centrale problem.

– Jesper Borup, journalist, DR Fyn og SDU

SVAR. Vi har valgt at spørge dem, vi finder mest kvalificerede. En af dem bor i øvrigt i Middelfart.

– Journalist Jakob Albrecht, Journalisten

1 Kommentar

Jesper Borup
5. NOVEMBER 2010
Re: Københavnsk dagsorden

Tak for et fornærmende svar, Jakob Albrecht. Behandler du alle dine læsere sådan?

Een ud af syv bor i Middelfart, skriver du.   
Er det så nu, jeg skal gøre opmærksom på at fire ud af fem danskere bor udenfor København?
Og at din kilde i Middelfart har arbejdet som journalist og chef i København i mere end 25 år?

Ærgerligt at du ikke gider forholde dig til substansen i mit indlæg.

Med venlig hilsen
Jesper Borup