Københavns politi sigter Peter Arnfeldt

Peter Arnfeldt sigtes for at have lækket fortrolige skatteoplysninger til pressen, oplyser Københavns Politi.

Peter Arnfeldt sigtes for at have lækket fortrolige skatteoplysninger til pressen, oplyser Københavns Politi.

Tidligere spindoktor for Venstre Peter Arnfeldt er blevet sigtet af Københavns Politi for lækagen af Helle Thorning-Schmidts private skatteoplysninger.
 
IFølge ekstrabladet.dk sigtes Peter Arnfeldt både for at have forsøgt at lække skatteoplysningerne til Ekstra Bladet og for at have lækket dem til BT.
 
Politiet mener altså at have dokumentation for, at Peter Arnfeldt er kilden til BT's artikler om indholdet af Helle Thorning-Schmidts skattesag.
 
Sagen om lækagen blev politianmeldt den 8. september 2011, da BT bragte den første artikel om afgørelsen, der frikendte Helle Thorning-Schmidt og hendes mand for skattesnyd. 
 
»Det er vigtigt at understrege, at sigtelsen hverken betyder, at Peter Arnfeldt er tiltalt, fundet skyldig eller dømt. Sigtelsen er derimod udtryk for, at der efter Københavns Politis opfattelse efter afhøringerne i Skattesagskommissionen foreligger et mistankegrundlag, der indebærer, at Peter Arnfeldt bør indrømmes den særlige retsbeskyttelse, som sigtede nyder godt af«, siger politidirektør Johan Reimann, Københavns Politi i en pressemeddelelse, politiet netop har udsendt. 
 
Peter Arnfeldt sigtes for to forhold, oplyser politiet:

»Overtrædelse af straffelovens § 152, stk. 2, jf. stk. 1, jf. til dels § 21, stk. 1, ved på et ukendt tidspunkt i perioden fra torsdag den 16. september 2010 til oktober 2010 i København under særligt skærpende omstændigheder, med særlig risiko for at påføre andre betydelig skade, uberettiget til Ekstra Bladet at have videregivet eller forsøgt at videregive fortrolige oplysninger vedrørende Helle Thorning-Schmidts og Stephen Kinnocks skatteforhold, som han havde fået kendskab til i forbindelse med sit arbejde som særlig rådgiver for den daværende skatteminister.«

Det andet forhold, Arnfeldt sigtes for, er lækagen til BT:

»Overtrædelse af straffelovens § 152, stk. 2, jf. stk. l, ved på et ukendt tidspunkt i perioden fra torsdag den 16. september 2010 til onsdag den 7. september 2011 i København under særligt skærpende omstændigheder, med særlig risiko for at påføre andre betydelig skade, uberettiget til dagbladet BT at have videregivet fortrolige oplysninger vedrørende Helle Thorning-Schmidts og Stephen Kinnocks skatteforhold, som han havde fået kendskab til i forbindelse med sit arbejde som særlig rådgiver for den daværende skatteminister.«

I går sagde direktør for Københavns Politi Johan Reimann til journalisten.dk, at politiet stadig overvejede sigtelser. Fristen for sigtelser i sagen udløber om få dage, nemlig den 16. september i år.

Med sigtelsen af Arnfeldt afbrydes forældelsen af strafansvaret. Samtidig vil Københavns Politi ikke udelukke, at der kan komme flere sigtelser:
 
»Forældelsesfristen er 2 år for en række relativt mindre alvorlige overtrædelser af straffeloven, mens den er 5 år eller højere for overtrædelser af mere alvorlig karakter.
For ministre gælder lov om ministres ansvar, hvor forældelsesfristen er 5 år.« 
 
Journalisten.dk har forsøgt at indhente en kommentar fra Johan Reimann til, at Arnfeldt nu er sigtet. Men politiet afviser at kommentere yderligere, da der er tale om en verserende straffesag.

 

0 Kommentarer