København får sin egen tv-station

TV Hovedstaden er titlen på Københavns nye tv-station, som går i luften den 2. november. 1,8 mio. kan se med i regionen. Stationen er en del af digitaliseringen.

TV Hovedstaden er titlen på Københavns nye tv-station, som går i luften den 2. november. 1,8 mio. kan se med i regionen. Stationen er en del af digitaliseringen.

Når det analoge tv-signal slukker om knap tre uger, betyder det ikke blot goddag til DR's tre nye tv-kanaler – Ramasjang, DR K og DR HD – det indebærer også, at der regionalt bliver plads til nye tv-stationer landet over.

Og landets største region med 1,8 mio. potentielle seere kan se frem til seks sendetimer om ugen i prime time fra den nye station TV Hovedstaden.

Bag projektet står blandt andet kommunikationschef i Ishøj Kommune Torben Höyer-Andersen. Til P4 København siger han:

"Kommunerne håndterer de største økonomier overhovedet, og de har det største ansvar indenfor ældre- og børneområdet, mens regionerne er den største aktør på sundhedsområdet. TV Hovedstaden vil derfor sende stof fra særligt de områder."

Programmerne vil kunne ses på alle hverdage mellem klokken 8 og 8.30 og igen fra om aftenen fra klokken 21 til 21.30. 

TV Hovedstaden får i første omgang base hos TV Ishøj, som har mange års erfaring med kommunal tv-produktion, og vil få stort set identisk dækningsflade med TV Lorry.

Ifølge Dknyt.dk bliver der tale om en central produktionsenhed på 17 medarbejdere. TV Ishøj vil sætte hele processen i gang, og der vil være fokus på kommunalvalget i november. 

Digitaliseringen af det danske tv-sendenet betyder i øvrigt også en generel udvidelse af regional-tv. De otte regionale TV 2-stationer får en times ekstra sendetid fra klokken 20-21.

TV Hovedstadens nye hjemmeside kan ses her.

0 Kommentarer