Køb en morgenavis

FORBIER. Så var automatpiloten på spil igen. Den danske sportspresse er for ukritisk, skriver Martin Hansen i det seneste nummer af Journalisten - ironisk nok i samme nummer, som indeholder en historie om, at Flemming Østergaard boykotter Berlingske Media, som efter hans smag har set for kritisk på Parken Sport & Entertainments regnskaber.

FORBIER. Så var automatpiloten på spil igen. Den danske sportspresse er for ukritisk, skriver Martin Hansen i det seneste nummer af Journalisten – ironisk nok i samme nummer, som indeholder en historie om, at Flemming Østergaard boykotter Berlingske Media, som efter hans smag har set for kritisk på Parken Sport & Entertainments regnskaber.
Martin Hansen nævner som eksempel diverse netmedier samt B.T. og EB. Jamen, kære Martin Hansen. Det kunne jo være, at netop disse medier er sat i verden for at underholde. Må jeg belære dig om, at de tre største aviser i Danmark er de tre morgenaviser Morgenavisen Jyllands-Posten, Politiken og Berlingske Tidende. Jeg kan forsikre dig om, at der i disse tre aviser mere end nogensinde før bliver sat et kritisk lys på diverse forhold i sportens verden. På min avis elsker vi sport, men på vort daglige redaktionsmøde har vi altid de kritiske briller på, og jeg kunne nævne en stribe eksempler på sager, der har rusket op og rystet topledere og klubledere i eksempelvis DBU, DHF, DIF og DGI. Det samme kan de to andre store morgenaviser.
Så Martin Hansen, drop underholdningen, og køb i stedet en "seriøs" morgenavis, hvis det er det stof, du vil have. Min påstand er, at dansk sportsjournalistik har bevæget sig meget de seneste år, og at vi nu har et niveau, der fint tåler sammenligning med anerkendte aviser i udlandet.
NB: Selv om B.T. og EB er underholdningsaviser, der også skal skrive om scoringskriser og transferrygter, er jeg helt sikker på, at de to aviser kan finde talrige eksempler på kritiske og dybdeborende artikler på sportssiderne. Blot for at understrege, at du er helt galt på den eller i hvert fald fem-ti år for sent med din kritik. •


Klaus Søndergaard, nyhedsredaktør,
Morgenavisen Jyllands-Posten

0 Kommentarer