Medierne satser massivt på klimaet frem mod klimatopmødet i København næste år. Greenpeace advarer mod at glemme de andre miljøproblemer og at fokusere på 'alarmjournalistik'.
Jyllands-Posten har en selvstændig klima-hjemmeside, og det har Berlingske Tidende også.
Børsen udkommer med et klimatillæg hver onsdag. MetroXpress har klimasider hver anden uge. Og senest har Danmarks Radio meldt ud, at de får Danmarks første klimakorrespondent.
»Klimaet fylder mere og mere på den politiske dagsorden, og interessen vil tage til frem til topmødet i 2009,« siger chefredaktør på Jyllands-Posten Henrik Thomsen til Journalisten.dk.
På Jyllands-Posten vil de udbygge deres klima-hjemmeside løbende op til topmødet, blandt andet med en web-tv-serie, der viser klimaforandringernes konsekvenser rundt omkring i verden.
Hos Greenpeace kan politisk rådgiver Jan Søndergaard ikke få sig selv til at sige, at man hellere var foruden mediernes massive fokus på klima. Men han er alligevel kritisk på flere punkter:
»Jeg kan se, at andre miljøområder, som tidligere ville have fået en masse bevågenhed, ikke får det længere. Det, som er interessant nu, er, om det her er en reel satsning eller bare en omprioritering, for der er masser af andre miljøproblemer, der også er meget alvorlige,« siger han til Journalisten.dk.
Jan Søndergaard advarer imod, at den massive klimadækning kan give bagslag.
»I og med at medierne konkurrerer om læserne på det her område, kan der opstå en træthed hos læserne, hvis det bliver denne her 'alarmjournalistik'. Det bliver for dommedagsagtigt, og så er det hele for håbløst,« siger han.
I Sverige har flere aviser valgt at lade produktionen være klimaneutral, skriver Journalisten.se. Den slags tiltag burde de danske medier også overveje.
»Hvis man skriver om trafficking som et stort onde, skal man jo heller ikke have sexannoncer. Det handler om at feje for egen dør, også på klimaområdet,« siger Jan Søndergaard.
0 Kommentarer
Du skal være logget ind med dit DJ-login for at kunne kommentere på artiklen.