Klar til valgudskrivelse torsdag

Altinget.dk's politiske redaktør regner med at statsministeren udskriver valg på torsdag. »Vi har sovet med støvlerne på i flere dage,« siger han.

Altinget.dk's politiske redaktør regner med at statsministeren udskriver valg på torsdag. »Vi har sovet med støvlerne på i flere dage,« siger han.
Mange havde forudset tirsdag som dagen, statsminister Lars Løkke Rasmussen ville trykke på valgknappen. Men nu er den almindelige opfattelse, at torsdag er dagen, det store valgræs sparkes i gang.

»Hvis det bliver i dag, så ville vi formentlig kende til det allerede. TV har behov for at vide det i forvejen, så den slags siver altid til medierne. Ja, faktisk ved man det ofte aftenen før,« siger Altinget.dk's direktør og politiske redaktør Rasmus Nielsen.

Han føler sig ret sikker på, at de nye rygter og valgudskrivelse torsdag kommer til at holde stik.
»Han kan nok ikke trække det længere, for mange af hans egne medlemmer i Venstres gruppe er meget utålmodige. Han har godt nok fået nogle dårlige målinger, men der sker også en intern opslidning, hvor han risikerer at blive beskyldt for at være taburet-klæber. Så jeg tror, det kommer nu.«

For Altinget.dk er valgkampen, valget og månederne efter den tid, hvor man som nichemedie for alvor kan træde i karakter. Det præger også stemningen på redaktionen i denne tid.

»Vi er klar. Vi tænker ikke på andet, og vi har sovet med støvlerne på i flere dage. Det her er jo simpelthen vores højtid, og under valgkampen vil vores trafik måske blive 4-5 doblet. Den interesse skal vi svare på ved at producere mere, få flere ideer og arbejde hurtigere,« siger Rasmus Nielsen.

Selvom Altinget.dk til dagligt udgør en af de største politiske redaktioner på Christiansborg, bliver man ofte overhalet på nyhedsfronten af tv og de store dagblade, der kaster ekstra ressourcer ind i valgkampen. Til gengæld kan Altingets journalister trække på deres indsigt og give en dybere, mere analytisk dækning.

»News og de store dagblade er meget stærke. De store morgenaviser får meget stof og tips fra spindoktorer og kan derfor føre en meget nyhedstung valgkamp. Så vi vil bruge mange ressourcer på at lave få, dybe enheder,« siger Rasmus Nielsen.

Valgkampen bliver en hård tid for journalisterne på Altinget.dk, og i modsætning til andre mediers valgdækning, der tones ned efter valget, så vil det fortsætte flere måneder efter valget, hvor sitet stadig vil opleve stor interesse omkring den nye regering. Så mange journalister skal helt hen til det nye år, før man for alvor kan afspadsere det overarbejde, der nemt kommer på under valgkampen.

»Men det er ikke noget problem, for det er jo også sjov, og hvis man ikke skulle give den en skalle nu, hvornår skulle man så? Når valget udskrives, er det lidt som en psykisk uppercut. Men det er også meget forløsende efter al den venten, for nu ved man hvor man står,« siger Rasmus Nielsen.

0 Kommentarer