I Norge skærer flere aviser ned på udgivelsesfrekevensen, og modellen bliver også overvejet på danske regionalaviser, dog med større og mindre entusiasme.
Nordmændene gør det. Anker Brink Lund siger, vi også skal gøre det. Og tanken om at reducere udgivelsen fra 6 til 3 dage om ugen bliver absolut også vendt på de danske regionale redaktioner.
»Det er klart, at det er noget, der har strejfet os. Jeg har faktisk stor lyst til at tage til Norge og kigge på, hvordan det fungerer for dem,« siger Jørgen Wind Hansen, chefredaktør på Kjerteminde Avis.
På Danmarks mindste dagblad med et oplag på knap 2.000 er man meget åben for nytækning i det nordfynske.
»Skal man se på mulighederne i en tid, hvor abonnenterne bliver færre, så er der to muligheder: at blive helt elektroniske – og det tror jeg ikke, vores læsere vil acceptere – eller ændre udgivelsesfrekvensen,« siger Jørgen Wind Hansen.
Han tror som udgangspunkt på, at det kan lade sig gøre at lave Weekendavisen på lokalplan og holde abonnementsprisen oppe.
»Men det skal absolut hænge sammen med en nyvurdering af vores journalistiske koncept. Vi skal tænke nyheder på en anden måde, og det kan godt være, det er det fortærskede begreb med at gå bag om nyheden, der er løsningen,« siger han.
Leif Kristiansen, senior-redaktør på Morsø Folkeblad, er mere skeptisk. Han har selv tumlet med idéen om at udkomme hver anden dag, men planen er med hans egne ord røget længere ned i skuffen.
»I Norge kender man til tredagesaviser. Men i Danmark vil det kulturmæssigt være et kæmpe skridt. Vores læsere har en forholdsvis høj gennemsnitsalder, så den daglige avis fylder stadig meget. Bare sådan en ting som dødsannoncer – dem har vi særlig sen afleveringsfrist for, for de skal altså være i avisen næste dag,« fortæller Leif Kristiansen.
Han er heller ikke tryg ved økonomien i projektet.
»Vi baserer os jo blandt andet på nogle annonceindtægter fra den daglige avis, og de vil ikke være de samme. I Norge er distributionsomkostningerne større, så der er besparelsen også større,« siger han.
På Kalundborg Folkeblad er man heller ikke på nippet til at halvere udgivelserne.
»Selvfølgelig, i en tid, hvor der er behov for nytænkning, skal vi se på de muligheder, der måtte være. Men det er noget, vi skal regne godt igennem, for man skal passe på med bevidstløs at kopiere modeller, som vi ikke har tradition for herhjemme, i modsætning til i Norge,« siger chefredaktør Claus Sørensen.
0 Kommentarer
Du skal være logget ind med dit DJ-login for at kunne kommentere på artiklen.