Kjærgaard stopper på Ekstra Bladet

»Det er på tide, at jeg siger farvel til frokostavis-journalistikken,« siger Jan Kjærgaard. Han takker af på Ekstra Bladet efter 24 år. »Jeg har andre sider, men det er jo ikke sikkert, at andre ved det«

»Det er på tide, at jeg siger farvel til frokostavis-journalistikken,« siger Jan Kjærgaard. Han takker af på Ekstra Bladet efter 24 år. »Jeg har andre sider, men det er jo ikke sikkert, at andre ved det«»Jeg trænger simpelthen til at lave noget andet end frokostavis-journalistik. Jeg har også en fortid fra før, jeg kom på Ekstra Bladet, og det er vigtigt altid at have sig selv 100 procent med,« siger Jan Kjærgaard til journalisten.dk

Han stopper på Ekstra Bladet efter 24 år.

»Jeg har reelt sidste arbejdsdag i dag, og er sådan set en fri mand allerede i morgen tidlig,« siger Jan Kjærgaard.

Du lyder som en tilfreds mand, har det været din beslutning alene?

»Det er det, der hedder en frivillig aftrædelse. Det, der har ligget i det, er, at jeg har været lidt nervøs for overhovedet at begynde at snakke om de her ting, for hvad hvis det ikke faldt heldigt ud? Jeg er tilfreds, men når jeg lige siger prik, prik, prik også, så er det selvfølgelig fordi, at det er et hajfyldt farvand, og jeg har været i fokus for nylig, og det kan byde på nogle udfordringer for mig, det er jeg selvfølgelig godt klar over. Men jeg tror på, at jeg kan få et fornuftigt job, hvor jeg kan vise nogle andre facetter,« siger Jan Kjærgaard.

Hvad tiltaler dig ved at stoppe på Ekstra Bladet?

»Jeg får muligheden for at starte på en frisk. Ganske enkelt. Man kunne tro, at det var skræmmende for sådan en gammel rotte som mig, men det er faktisk det modsatte, for jeg var bange for at blive låst mentalt på Ekstra Bladet. Jeg har andre sider, men det er jo ikke sikkert, at andre ved det.«

Hvilken type journalistik har du tankerne?

»Jeg har et åbent sind, jeg har nogle ideer, men jeg vil ikke sådan udbasunere, hvor jeg måske kunne gøre fyldest, og det afhænger naturligvis også af, om jeg bliver taget vel imod. Det er jo ikke noget, man bestemmer selv. Jeg har nogle steder, jeg skal have kontaktet, men lige nu og her skal jeg simpelthen hjem til familien, og så står den på eftertanke.

Jeg tror ikke, at man i sådan en situation her skal være for hurtig. Når man har strikket sådan en fornuftig aftale sammen, som jeg har, så tror jeg, at det er klogt, at tænke sig rigtig godt om, se på muligheder, se hvad man skal bruge krudt på, og hvad er det man har savnet på det seneste, og hvad kunne være en god ting at komme i gang med. Men jeg har i hvert fald et ønske om, at være journalist eller lignende,« siger Jan Kjærgaard.

Interviewet bliver afbrudt af en sirene i baggrunden. Det er Poul Madsen, der kommer ind til Jan Kjærgaard med en megafon på fuld udblæsning.

0 Kommentarer