Kino.dk lancerer filmmagasin

For nylig lukkede det gratis filmmagasin Film Guide. Efter 15 år måtte bladet give op på grund af manglende annoncer. Men nu kommer dets erstatsning. Kino.dk lancerer nyt gratis månedsmagasin. (opdateret)

For nylig lukkede det gratis filmmagasin Film Guide. Efter 15 år måtte bladet give op på grund af manglende annoncer. Men nu kommer dets erstatsning. Kino.dk lancerer nyt gratis månedsmagasin. (opdateret)

Det ny magasin bliver til i et samarbejde mellem Kino.dk og De Nada Publications, der i forvejen udgiver det gratis kulturmagasin Downtown. Og hos Kino.dk er der masser af optimisme trods krisetider og dårlige erfaringer hos Film Guide, der drejende nøglen om ved årets udgang.

Film Guide havde endda et imponerende læsertal på 500.000, hvilket gjorde bladet til Danmarks mest læste filmmagasin.

Men det afskrækker ikke Kino.dk fra at forsøge sig med endnu et gratismagasin om film:

»Vi kunne godt ønske os et mere positivt marked. Men vi tror på, at vi har en større chance for succes med det ny magasin, fordi det er et helt andet blad. Blandt andet laver vi det i langt højere kvalitet end Film Guide – både redaktionelt og grafisk,« fortæller adm. direktør og redaktør Christian Lund til Journalisten.dk. 

Han tilføjer, at Kino.dk desuden har lyttet til annoncørerne og taget højde for flere af deres ønsker – blandt andet ved at gå op i størrelse til klassisk magasinformat og sikre et stærke redaktionelt udtryk
Endvidere bliver det ny filmmagasin integreret i forhold til websitet Kino.dk.

Endvidere er der umiddelbart ikke nogen konkurrenter på markedet.

»Vi vil naturligvis konkurrere med andre medier om annoncekronerne, men distributionen ude i biograferne er unik, så i ventetiden før filmen starter, vil vi ikke være i direkte konkurrence med andre,« siger Christian Lund.

Det første trykte nummer af Kino.dk bliver på 72 sider og udkommer til marts i et oplag på 75.000, som distribueres i de 19 biografer, der er ejet af Nordisk Film og Cinemaxx samt 250 udvalgte cafeer og butikker over hele landet.

Bladet fokuserer på biografpremierer, nyheder fra filmens verden og seneste sladder om skuespillere og instruktører. Der vil både være korte omtaler og længere interviews.

En stor del af artiklerne vil blive produceret af freelancere, mens resten produceres af Kino.dk's faste redaktion på godt tre medarbejdere.

0 Kommentarer