Kinesisk propaganda efter Tibet-angreb

Det kinesiske stats-tv svarer nu igen på den massive kritik af dets behandling af tibetanerne. Et mediemæssigt PR-stunt viser sårede kinesere. Og uden at forklare sammenhængen.

Det kinesiske stats-tv svarer nu igen på den massive kritik af dets behandling af tibetanerne. Et mediemæssigt PR-stunt viser sårede kinesere. Og uden at forklare sammenhængen.

Mens Vesten har fokuseret på det tibetanske oprør og den omfattende blokering af medierne og journalisternes adgang til de uro-hærgede områder, går den statslige tv-station, CCTV, nu til modangreb på offentligheden i sin engelske tv-udgave.

Efter i flere dage at have nedtonet og direkte ignoreret protester i Tibet, skiftede de nationale kinesiske medier i går pludselig attitude. TV-stationer bragte timevis af indslag fra fredagens anti-kinesiske optøjer, skriver the Guardian.

Ansatte på CCTV er angiveligt blevet instrueret i at sende billeder af nedbrændte butikker og sårede kinesere. De fredelige demonstrationer er der derimod ingen billeder af.

Samtidig har den lokale guvernør, Qiangba Puncog, på en pressekonference angrebet visse vestlige tv-transmissioner for at være "latterlige".

En tidligere ansat ved nyhedsbureauet Xinhua, Chris O'Brien, der er forfatter til the Beijing Newspeak blog, vurderer, at de kinesiske myndigheder har valgt en ny linie denne her gang. Medieoffensiven handler således om at skabe sympati for de stakkels kinesere, der er blevet angrebet. Og udstille tibetanerne som de slemme.

Chris O'Brien udtaler blandt andet:

"You can pretty much count [the footage] as genuine stuff; it's just that it's not put in context. The powerful images of injured Han Chinese speak for themselves. Obviously, the historical discussions and reasons why this happened are not covered."

Klik her, for at se tv-nyhedsindslag om kinesernes forsøg på at styre medierne. 

Læs også om den kinesiske censur af medierne.

0 Kommentarer