Kina laver register over OL-journalister

Danske journalister, som næste sommer skal rapportere fra de Olympiske Lege i Kina, vil blive registreret i et særligt journalist-register.

Danske journalister, som næste sommer skal rapportere fra de Olympiske Lege i Kina, vil blive registreret i et særligt journalist-register.

Ifølge the Washington Times og flere andre aviser er Kina i gang med at etablere en database med op mod 30.000 udenlandske journalister, som forventes at dække OL 2008 i Beijing.

Listen omfatter 8.000 sportsjournalister samt 20.000 journalister, der skal dække Kina i almindelighed.

Basen bygges op for at yde en bedre service til medierne. Derudover er formålet at bekæmpe 'misbrug af den journalistiske status', lyder forklaringen fra landets chef for pressehåndtering, Liu Binjie, der er citeret i China Daily.

Her forklarer han også, at Kina ønsker at komme 'falske journalister' til livs, som blot skader samfundet.

Meldingen fra Liu Binjie kommer umiddelbart efter at politiet har lukket 'The Social News', der blev betragtet som en illegal avis. I den forbindelse blev to af de redaktionelle medarbejdere arresteret, skriver China Daily.

Præcis hvilke informationer, der indsamles til den særlige journalist-database forud for OL, samt hvem, der får adgang til oplysningerne, er et åbent spørgsmål, skriver den østrigske avis der Standard.

Ifølge kinesisk statistik er 150 falske journalister og 300 ikke-registrerede publikationer blevet snuppet siden Kina iværksatte en landsdækkende kampagne den 15. august i år.

0 Kommentarer