Kina kræver undskyldning fra CNN

En kommentator fra CNN skal undskylde over for hele det kinesiske folk for en fornærmende udtalelse. Det mener den kinesiske regering, der generelt er harm over den farvede mediedækning, den får af udenlandske medier.

En kommentator fra CNN skal undskylde over for hele det kinesiske folk for en fornærmende udtalelse. Det mener den kinesiske regering, der generelt er harm over den farvede mediedækning, den får af udenlandske medier.

Kinas regering har længe været træt af de udenlandske mediers dækning af især forholdet til Tibet. Men kritikken fik ben at gå på, da den amerikanske kommentator Jack Cafferty kom med en usædvanligt skarp kritik af kineserne. Det skriver  New York Times. I et tv-program sagde han blandt andet, at USAs forhold til Kina ikke har ændret sig de seneste 50 år. USA importerer stadig deres »skrald med blymaling på« og deres »forgiftede kæledyrsfoder«, sagde han og sluttede af med sætningen:

»Jeg synes i bund og grund, at de er den samme flok bøller og røvere, som de har været de seneste 50 år.«

Nu kræver Kinas udenrigsministerium en officiel undskyldning fra CNN til hele det kinesiske folk. Indtil videre har CNN understreget, at Jack Cafferty har en stærk mening om det kinesiske styre, men at det ikke skulle forstås som en fornærmelse af det kinesiske folk.

»Vi beklager over for dem, der måtte have fortolket kommentarerne på den måde,« skriver tv-stationen i en meddelelse.

Konflikten er en optrapning af det anspændte forhold mellem den kinesiske regering og udenlandsk presse.

På den ene side mener regeringen, at medierne giver et alt for kritisk billede af forholdet til Tibet, og den er meget opmærksom på at påpege fejl i dækningen. Flere borgere i Kina og kinesere bosat udenrigs er begyndt at kritisere mediernes dækning, blandt andet er der allerede før Jack Caffertys kommentarer oprettet en kinesisk anti-CNN hjemmeside.

På den anden side kritiserer den udenlandske presse kineserne for ikke at tillade journalister adgang til Tibet, så de kan fortælle, hvad der sker nu, og hvad der er sket. Det på trods af, at Kina forud for OL lovede at give de udenlandske journalister adgang til hele landet.

0 Kommentarer