Kim Henningsen ny chefredaktør for SE og HØR

Efter seks måneders søgen er afløseren for Henrik Qvortrup fundet. Ny chefredaktør for SE og HØR bliver 54-årige Kim Henningsen, der de seneste 17 år har været på B.T. »Jeg vil bare ønske ham held og lykke,« siger Qvortrup til Journalisten.dk. (opdateret)

Efter seks måneders søgen er afløseren for Henrik Qvortrup fundet. Ny chefredaktør for SE og HØR bliver 54-årige Kim Henningsen, der de seneste 17 år har været på B.T. »Jeg vil bare ønske ham held og lykke,« siger Qvortrup til Journalisten.dk. (opdateret)

Selv siger Kim Henningsen:

"Det er et drømmejob og en kæmpe udfordring på den positive måde."

Ifølge den første pressemeddelelse lover han, at det populære ugeblad også fremover vil gå til kanten – men glimtet i øjet vil blive lidt tydeligere.

"SE og HØR er kendt for at gå til kanten og kompromisløst levere de nyheder om de kendte og kongelige, som man ikke finder andre steder. Det vil vi fortsat gøre – på en frisk måde og med et glimt i øjet. Vores forhold til de kendte er ligesom vores læseres: Vi kan godt lide dem, og vi er nysgerrige efter at vide mere om, hvordan de er bag facaden, og derfor vil vi også fremover dække både deres op- og nedture," siger Kim Henningsen.

Det var tilbage i november sidste år, at Henrik Qvortrup sagde farvel til SE og HØR. Siden har Aller-koncernen været på jagt efter hans afløser. Og manden, der skal føre det traditionsrige ugeblad videre, har en ganske solid ledererfaring med sig i baggagen.

Kim Henningsen, der senest den 25. juni rykker ind på SE og HØR, har de seneste 10 år været nyhedschef og ledende redaktionschef på B.T. Selv siger han om sin nye rolle:

"Jobbet er jo kendt for at være øretævernes holdeplads, så det er også med en vis portion ydmyghed, jeg starter på mit nye job."

Kim Henningsens forgænger Henrik Qvortrup ønsker ikke at udtale sig om valget af den ny chefredaktør:

»Jeg vil bare ønske ham held og lykke,« siger Henrik Qvortrup til Journalisten.dk.

Adm. direktør i Aller Press, Pål Thore Krosby, påpeger tre egenskaber, som er nødvendige for at være en god chefredaktør for SE og HØR:

"Man skal have en stærk fornemmelse for, hvad der rører sig blandt danskerne, man skal være en fantastisk dygtig og erfaren journalist, og så skal man være en dygtig leder."

Kim Henningsen er gift med tysk-fødte Katrin, 41 år. Sammen har de to børn, Kay på 9 år, og Tobias på 3. De bor på en landejendom med 10 tønder land jord ved Gilleleje i Nordsjælland omgivet af heste, høns, katte, kaniner – og den senest tilkomne, korthårs-collien Abby.

Se også Journalisten.dks tv-interview med Kim Henningsen.

Læs endvidere: SE og HØR tabte læsere under Qvortrup

(opdateret 10:40)

0 Kommentarer