BELASTNING. Både Socialforskningsinstituttet (SFI) og Sexologisk Klinik på Rigshospitalet har fået nok af journaliststuderende, der ringer i tide og utide og ulejliger forskere, læger og psykologer med mere og mindre begavede spørgsmål.
Derfor har de to offentlige institutioner nu meddelt, at de ikke længere uden videre vil svare på spørgsmål fra journalist-studerende.
»Det er beklageligt, men det er et spørgsmål om prioritering. Vi får så mange henvendelser fra studerende, at det belaster vores forskere,« siger Ulla Dyrborg, formidlingschef i SFI.
Hun understreger, at begrænsningen gælder studerende fra alle uddannelsesinstitutioner, og at de studerende stadig kan maile 'velbegrundede faglige spørgsmål' til formidlingsafdelingen, som så vil se, om den kan hjælpe.
»Nogle er åbenbart bedre end andre, for når vi er i praktik, vil de jo gerne tale med os, men når vi så kommer tilbage til skolen – hvor opgaverne kan være lige så vigtige som i praktikken – er der lukket af,« siger Jesper Gaarskjær, 7. semester-studerende på Danmarks Journalisthøjskole (DJH).
Han pointerer, at journalistuddannelsen ville være svær at gennemføre, hvis alle større institutioner meldte fra over for studerende.
Rektor på DJH Kim Minke beklager kildernes udmelding.
»Det sker indimellem, at en institution eller organisation siger, at de ikke længere vil betjene vores studerende, men vi får som regel talt det igennem med stedet, og de fleste gange går det i sig selv igen. Men SFI er et stort sted og vigtigt for mange af
de studerendes opgaver,« siger Kim Minke.
Han har efterfølgende taget sagen op i lærerkollegiet med henblik på at skabe et større fokus på ordentlig research og kildebehandling.
0 Kommentarer
Du skal være logget ind med dit DJ-login for at kunne kommentere på artiklen.