Kildepleje de Luxe

 

 

For en tv-vært kan en skilsmisse havne i ugebladene. En sjovere vej til det glittede papir er, når Billed-Bladet uddeler sin tv-Oscar. JOURNALISTEN var med, da værter og gæster udvekslede kindkys. Og så var der en racerkører, der gerne ville på.

 

"Der holder en rød Ferrari udenfor." Den ene af de to mænd, der er ved at bakse musikernes udstyr ind ad en sideindgang, er imponeret. Køremaskinen understreger, at vi befinder os på landets foretrukne logi for rockstjerner, filmstjerner og præsidenter. Hotel D'Angleterre på Kongens Nytorv i København. I foyeren fortæller en mahognifarvet wall of fame-tavle med messingnavneskilte om de berømtheder, der har børstet tænder på adressen. I aften er hovedpersonerne dog kun verdensberømte i Danmark.

"Alle kommer den aften." Så enkel var meldingen fra Billed-Bladet. "Alle" vil sige omkring 100 tv-kändisser, jurymedlemmer og nominerede med ledsagere, i alt 226 personer. De er inviteret til at overvære Billed-Bladets kåring af årets tv-Oscar for bedste dokumentarprogram, og til at spise, drikke og ikke mindst blive fotograferet til bladet.

De sidste forberedelser er ved at være på plads. Foran hotellet er en mand i grøn uniform og høj hat klar til at tage imod gæsterne, mens en anden støvsuger den røde løber. I _foyeren har en af Billed-Bladets fotografer stillet den store Varilux-projektør op og sat et stykke tape på det tykke gulvtæppe. En markering af, hvor gæsterne skal stå, når de skal fotograferes.

I en gang længere inde i hotellet sætter Billed-Bladets chefredaktør Anders Thisted sig i en af de stole, der ligesom resten af inventaret er i rokoko-stil.

"Der er styr på det. Det er jo 13. gang, vi arrangerer det," siger han roligt og studerer bordplanen.

Forarbejdet er i orden også med hensyn til reklame for festen. Om morgenen har Anders Thisted været i Go'morgen Danmark for at reklamere for begivenheden, og seerne fik endda set bladets hjemmeside.

Ét kendt ansigt er allerede til stede, men ikke inviteret. Racerkører Thorkild Thyrring sidder alene i en rød lædersofa. I aften må han finde sig i, at der ikke er tid til ham. Heller ikke da han hurtigt er på benene og fanger Anders Thisted, inden han når ind i elevatoren.

"Kender du vejen til Nakskov," spørger Thyrring og vifter med et Krak-kort. Chefredaktøren tager sig dog ikke meget tid til at kigge på kort, og forsvinder ind i elevatoren og op i luksushotellet. Efter endnu en stund i lædersofaen forlader racerkøreren foyeren, kort før gæ-sterne begynder at ankomme.

"Jeg går ned og spiser. I siger bare til, hvis der er noget," siger han til en repræsentant for Billed-Bladet, uden dog at få svar.

 

Gravid godbid
25 tjenere, ti kokke og de fire piger i garderoben er klar til invasionen fra den røde løber ligesom Billed-Bladets brohoved i foyeren. Udover fotografen er det to journalister, der skal spørge de kvindelige gæster om, hvor de har købt deres tøj. Hvis nogen sniger sig udenom, fanges de af bagstopperne i form af endnu to journalister og en fotograf dybere inde i de luksuriøse gange. Otte journalister og fire fotografer er på arbejde i aften. De håber på et scoop i form af Anette Toftgaard med ledsager.

"Det ville være spændende, hvis hun kom med Joakim. Joakim Pedersen. Kapelmester i Stjerne for en aften," uddyber journalisterne. Det gør hun nu ikke, så aftenens godbid for Billed-Bladet er, at Bille August, der er med i juryen, senere træder ind på hotellet med sin gravide kæreste.

Foran indgangen bliver autografjægere og andre nysgerrige lokket til ved synet af den røde løber samt tv-hold og fire fanfare-spillende mænd fra Frederiksborg Drabantgarde. Lotte Thor-Jensen, studievært på TV3, er det første kendte ansigt, der går forbi udsmyk-ningen med symbidium-orkideerne i foyeren og, via tapemærket på gulvet, forbi glasmontrene med Louis Vuitton-produkter til Louis XVI salen, hvor prisen skal finde sin modtager. På vejen når hun også at fortælle Go'morgen Danmark om sit tøj.

Snart er der en mindre konvoj af taxaer foran hotellet og der drysser stjernestøv på den rene, røde løber, når den kommer i kontakt med adskillige laksko og høje hæle. Der kindkysses og krammes på tværs af gæster, tv-hold og Billed-Bladsfolk.

"Mange kommer i sidste øjeblik, og det er slet ikke så nemt at nå at notere det hele. Hvor er tøjet købt, navnet på designeren og så videre," fortæller en af journalisterne, efter at hun har fået tøj-fakta fra jury-medlem, Lise Nørgaard.
Der opstår et flaskehalsproblem ved fotograferingen, og nogle af gæsterne tripper lidt, tydeligvis i tvivl om de skal prøve at undgå foto og tøjspørgsmål.

De fleste kender dog proceduren, og sørger beredvilligt for, at de nødvendige oplysninger bliver afleveret til journalisterne.

"Hvem tager sig af det med tøjet, er det dig?" spørger tv-vært Henrik Dahls ledsager og kigger på JOURNALISTENs noterende reporter, der, uvant med den megen tøjsnak, per automatik udpeger garderoben.

"Hvad hedder du," spørger Billed-Bladets frontgruppe en gæst. "Christoffer Guldbrandsen."

"Og du er?"

"Jeg er nomineret til prisen," oplyser Guldbrandsen, og følger efter de rigtig kendte til Louis XVI-salen, hvor de 160 kvadratmeter er fyldt med gæster og en usynlig sky af parfume og aftershave, der stiger op under de otte, store lysekroner. På den lave scene langs den ene væg står de nominerede, og foran dem formanden for juryen, advokat Johan Schlüter, der fortæller om dokumentarprogrammerne.

Nogle gæster har travlt med at studere bordplan eller hilse på de gæster, der stadig kommer ind gennem de spejlbeklædte døre.

Endelig bliver vinderen, Per Wennicks "Æblehovedet og Kommandanten", offentliggjort med et klip på storskærm.

"Nææææh," lyder det, og skærmen har fuld opmærksomhed fra alle gæsterne i de sekun-der, klippet kører. Vinderen takker for æren og 100.000 kroner og roser resten af holdet bag programmet. Folk klapper, DR laver et interview med Per Wennick direkte til 18.30 TV-avisen, og så kan gæsterne gå om bord i menuen, der står Billed-Bladet i 1.500 kroner per kuvert. Tunfisk, kalvemørbrad, brie og chokoladesymfoni venter i salen ved siden af. Det er lukket land for JOURNALISTEN, så fotograf og reporter, iført tøj fra Vero Moda i Præstø og Jack & Jones i Frederiksbergcentret, må sige farvel til kändis-journalist-symbiosen.

Vi forlader Kongens Nytorv samtidig med den røde Ferrari, der langsomt glider forbi hotellet.

0 Kommentarer