Kildens mor: Jeanette Ottesen

Jeanette Ottesen blev 2011’s friske nye ansigt i dansk svømmesport. Gennem året leverede hun både en række stærke internationale resultater og en række temmelig direkte kommentarer. Og sådan har hun altid været, fortæller hendes mor, Lene Ottesen.

Jeanette Ottesen blev 2011’s friske nye ansigt i dansk svømmesport. Gennem året leverede hun både en række stærke internationale
resultater og en række temmelig direkte kommentarer. Og sådan har hun altid været, fortæller hendes mor, Lene Ottesen.

Hvordan har det været som mor at se Jeanette så meget i medierne?
Jeg kan ikke få armene ned. Og jeg har det helt afslappet med, at hun en gang imellem har haft lidt svært ved at vælge sine ord. Da hun blev kåret til 'Årets Sportsnavn', sagde hun »Hold kæft, hvor er jeg glad«. Det passede måske ikke så godt til den fine kjole, men hun er spontan, og det skal hun have lov til.

Hvordan synes du, pressen har behandlet hende?
Kun godt. Jeg er også sikker på, at hun nok skal få skabt respekt, for hvis hun siger nej, mener hun nej. Og hver gang har journalisterne forstået det. Da hun skulle giftes, spurgte B.T., om de måtte følge hende ind og prøve brudekjole, og jeg tænkte: 'Åh nej, hvad skal det nu gøre godt for?' Men det gik godt, og hver gang, hun sagde: »Det vil jeg ikke have, I tager billeder af«, blev det respekteret.

Hvem tager hun med på råd i forhold til at stille op til diverse interviews og arrangementer?
Tidligere ringede hun til mig eller sin far, hvis hun var i tvivl om noget. I dag er det meget hendes mand, Bobby, hun bruger. Men fra VM i sommer og fremad har hun kørt det meste suverænt selv. Hun siger, hvis hun ikke vil. Lige ud af posen.

Hvor kommer den umiddelbarhed fra?
Det ligger nok i hendes gener. Sådan har hun altid været. I skolen og over for sin far og mig. Det kan godt være, det lyder hårdt for nogle, og der har været mennesker, som har ment, at nu var det for meget med Jeanette, når hun ytrede sig om Team Danmark eller Caroline Wozniacki. Men jeg synes faktisk, Jeanette forstår at sige tingene med et glimt i øjet.

0 Kommentarer