Kildens mand: Fanget i navneleg

Religionsministeriet eller Ministeriet for tro og livsanskuelse? I TV 2/Nyhederne foreslog SF's Pernille Vigsø Bagge nye navne til Kirkeministeriet. Få dage efter trak hun alt tilbage. Hendes mand, Michael Bagge, fulgte det hele på tæt hold.

Religionsministeriet eller Ministeriet for tro og livsanskuelse? I TV 2/Nyhederne foreslog SF's Pernille Vigsø Bagge nye navne til Kirkeministeriet. Få dage efter trak hun alt tilbage. Hendes mand, Michael Bagge, fulgte det hele på tæt hold.

Hvordan har det været for dig at se din hustru i et medieblæsevejr?
»Jeg vil lige starte med at sige, at du ikke får mig til at skrive noget på et skilt, ha ha. Men jeg vil sige, at det har været ubehageligt at opleve den måde, hvorpå hun er blevet taget med bukserne nede. Jeg var sammen med hende i København, da hun skulle lave interviewet. Vi snakkede lidt om det, og hun sagde, at det var noget med nogle skilte. Det hæftede jeg mig ikke ved. Og selve indslaget så vi ikke, for der sad vi i bilen på vej til Nordjylland, men undervejs blev Pernille ringet op af en fra partiet, og pludselig eksploderede det hele.«

Hvordan synes du, pressen har behandlet hende?
»Min første tanke var: Hvordan har hun kunnet udtale sig så tumpet? Men så gik jeg ind på TV 2's hjemmeside, og der kunne jeg se, at det var stillet op sådan, at man gav skiltene til Pia Kjærsgaard. Så det blev bevidst blæst over i en navneleg i stedet for at handle om substansen, som var en debat om folkekirkens fremtid. Det var pivhamrende uretfærdigt.«

Hvordan havde du det med, at hun gik ud og undskyldte?
»Det irriterede mig. Jeg opdagede det først bagefter, og havde hun spurgt mig til råds, havde jeg frarådet det. Jeg ville have haft, at hun skulle stå fast. Men jeg kan godt se, at der var nogle, som kunne have interesse i, at sagen kørte videre, og at den kun kunne lukkes med en beklagelse.«

0 Kommentarer