Professor Jørgen Christensen-Dalsgaard fra Aarhus Universitet var med på det forskerhold hos NASA, der for nylig opdagede en ny pla-net. Hans kone, Birte Christensen-Dalsgaard, er stolt over sin mand og glad for, at medierne er blevet bedre til at formidle ny forskning.
Hvordan føles det, at ens ægtefælle bliver citeret i alle medierne?
Jeg er utroligt stolt. For jeg ved, hvor meget det her betyder for ham. Han har aldrig kæmpet for at blive berømt, men han har arbejdet for en videnskabelig sag hele sin karriere. Og det er skønt at opleve, at hans arbejde vækker interesse i hele verden.
Hvad har overrasket dig mest ved mediedækningen?
Hvor mange mennesker der har fulgt med i den her historie. Der er mange, der har udtrykt, at de er stolte over, at der er danske forskere med til sådan en opdagelse. Personligt er jeg glad for, at der kommer opmærksomhed omkring det, som Jørgen har beskæftiget sig med det meste af sit liv. Det er dejligt, at den danske presse er begyndt at interessere sig mere for videnskabelige forskningsresultater. Det tror jeg er det vigtigste ved det her.
Hvordan synes du, han har håndteret opmærksomheden?
Jeg er nok lidt forudindtaget, men jeg synes, han er en gudsbenådet formidler. Det hænger sammen med, at han føler sig utroligt privilegeret over at blive betalt for at gøre det, han synes er sjovt. Og så føler han et ansvar for at formidle sin forskning videre. Måske skyldes det, at han kommer fra en familie af skolelærere.
Du har selv en ph.d. i atomfysik. Snakker I meget om planeter derhjemme?
Fagligt er jeg et helt andet sted i dag (Birte er vicedirektør på Det Kongelige Bibliotek, red.). Men vi snakker selvfølgelig om, hvad han arbejder med, og jeg deler hans begejstring. Spørger du vores voksne børn, vil de nok mene, at diskussionerne over spisebordet i deres barndomshjem var ret abstrakte.
0 Kommentarer
Du skal være logget ind med dit DJ-login for at kunne kommentere på artiklen.