”Vil du være pressechef for et af Danmarks vigtigste eksporterhverv?”
Sådan lyder det i et af de seneste tweets fra Kommunikationsforum. Netmediet er nemlig begyndt at tweete jobannoncer med Twitter-profilen @kforum. Profilen har næsten 11.000 følgere.
Kforum ønsker ikke selv at kommentere det nye tiltag, oplyser redaktør Christina Ditlevsen.
Til gengæld roser annoncebureauet Carat netmediet for idéen. Her mener digital redaktør Louise Frandsen, at det godt kan være indbringende, hvis Kforum tager betaling for de enkelte opslag.
»Umiddelbart kan jeg godt se, at det er en god forretning. Det er den helt rigtige målgruppe, de har fat i på Twitter, når der er tale om jobopslag for kommunikationsstillinger,« siger Louise Frandsen.
Vil du være pressechef for et af Danmarks vigtigste eksporterhverv https://t.co/bOzKEIBiiN #kforumjob pic.twitter.com/rjsCm2bfuq
— Kforum (@Kforum) October 21, 2015
Juridisk inden for rammerne
Kforum er tilmeldt Pressenævnet. Og det kan være i strid med både markedsføringsloven og de presseetiske regler, hvis det ikke står klart for læsere og brugere, om et medie bringer redaktionelt udvalgt indhold eller betalt reklame.
Men mediejurist Peter Lind Nielsen vurderer, at Kforums brug af Twitter-profilen til at tweete jobopslag er i overensstemmelse med reglerne. Han mener, det står klart for andre Twitter-brugere, at der er tale om en betalt jobannonce.
”Det tror jeg nok står de fleste klart,” skriver han i en mail til Journalisten.
Han tilføjer, at også store medier som Politiken og Jyllands-Posten vil kunne tweete betalte jobannoncer, hvis de gør det på samme måde som Kforum.
»Men det betyder ikke, at man kan tweete alt. Hvis man for eksempel tweeter en anmeldelse af en bog eller en anbefaling, og det så viser sig, at man har fået penge for det, så kan det blive et problem. Det skal stå helt klart, om det er redaktionelt eller betalt indhold,« siger han.
Kan forvirre
Digital redaktør Louise Frandsen vurderer, at det er muligt, Kforums brugere kan blive forvirrede, når netmediet deler både artikler, blogs og jobopslag på den samme Twitter-profil.
»De skal passe på med, at det indhold, de kommer med, ikke bliver for rodet. De kunne overveje, om det måske ville være bedre med to profiler. Én til normalt redaktionelt indhold og én til jobopslag. Det kan rent kommunikativt godt komme til at rode rundt,« siger hun.
Projektleder søges til mediehus med en ugentlig kontakt til 1,2 mio. læsere https://t.co/r6ADkjbJG0 #kforumjob pic.twitter.com/9VfqnWvJMl
— Kforum (@Kforum) October 21, 2015
Samtidig anbefaler hun Kforum nøje at overveje, hvilke stillingsopslag de deler.
»Jeg er ikke sikker på, at de kan få fat i så ung en målgruppe på Twitter, at de kan dele jobopslag om studiejobs. Hvis de skulle fokusere, ville jeg gøre det mere stramt, så de ramte målgruppen endnu mere præcist. Det kunne for eksempel være, at de holdt sig til at dele jobopslaget med stillinger som pressechef,« siger Louise Frandsen.
Præciseret klokken 11.14: Kommunikationsforum sælger ikke jobopslag i tweets separat, som det kunne forstås af artiklen, men som en ekstra service til sine kunder.
2 Kommentarer
Du skal være logget ind med dit DJ-login for at kunne kommentere på artiklen.
Forstår ikke, at det skulle være et juridisk eller kommercielt problem. Det kræver 1 klik at finde ud af, om afsender tilbyder jobannoncer på site eller ej.
#jobdk er et ivrigt brugt hashtag på Twitter af både virksomheder, der selv har ledige stillinger, jobportaler og arbejdssøgende.
Jeg synes det er problematisk. Hvis min fagforening/forening tweeter en oplysning i eget navn, bør jeg vide, hvis det er en aktivitet, som man tjener penge på. Løsningen kunne være at have en særlig konto, som man tweetede opslag på, som var betalt.
vh Per Roholt