Kenneth Plummer: »Total tilsidesættelse af journalistisk hæderlighed«

For første gang siden bruddet med DR giver Kenneth Plummer sin version af det samlede forløb. I et interview med Journalisten langer han hårdt ud efter pressen, der blandt andet forsøgte at interviewe hans 15-årige datter.

For første gang siden bruddet med DR giver Kenneth Plummer sin version af det samlede forløb. I et interview med Journalisten langer han hårdt ud efter pressen, der blandt andet forsøgte at interviewe hans 15-årige datter.


På trods af at pressen fra første dag vidste, at bogen “Plummer – summen af kardemommen” var baseret på et klokkeklart aftalebrud, bragede bogens kritik af Plummer gennem hele mediebilledet. I dag er Plummer rystet over pressens aggression.

»Det var en inkvisitorisk blodtørst og total tilsidesættelse af journalistisk hæderlighed. Især den mere tabloide del af medierne gik i selvsving,« udtaler Kenneth Plummer i det nyeste nummer af fagbladet Journalisten, hvor han for første gang udtaler sig om det samlede forløb i sagen.

For Kenneth Plummer var det ikke mindst chokerende, at en journalist mødte op på familiens adresse og konfronterede hans 15-årige datter med den polemik, der har rejst sig, efter at forfatteren Kurt Lassen valgte at citere Kenneth Plummer fra fortrolige baggrundssamtaler.

»Det var belastende for mig og mig familie. Jeg havde ikke forestillet mig, at mine børn ville blive spurgt. Heldigvis er det kloge piger,« siger Kenneth Plummer til fagbladet, der udkommer i denne uge.

Det udløste en pressestorm mod Kenneth Plummer, at han har tilbudt forfatter Kurt Lassen oplysninger om, hvem der ellers havde søgt hans stilling som generaldirektør. Men ifølge Plummer selv var der ikke tale om fortrolige oplysninger fra DR’s bestyrelse, rekrutteringsbureauet eller andre tæt på forløbet. Det var seks år gamle informationer, mange i branchen kendte i forvejen, fastslår Plummer.

Pressen valgte i den hektiske dækning helt at nedtone, at Kenneth Plummer kun kunne have de oplysninger, hvis andre havde talt over sig. Og alt i alt føler Kenneth Plummer sig meget hårdt dømt.

»Der skal være balance mellem “forbrydelsen”, hvis man kan kalde den det, og størrelsen af den straf, man får. Jeg synes ikke, balancen har været imponerende,« siger Kenneth Plummer, der fastslår, at hans fremtid efter DR ligger langt uden for mediernes rampelys.

»I fremtiden skal jeg ikke være en offentlig person. Det glæder jeg mig til. Jeg glæder mig også til at få mere tid til venner og familie.«

Vil du tale til baggrund med journalister igen?

»Jeg tror ikke, jeg skal tale særligt meget med journalister de kommende år.«

Hvad er dit råd til andre ledere?

»Tavshed er guld,« siger Kenneth Plummer.

Hele interviewet med Plummer kan læses her.

1 Kommentar

Anne Bennike
17. NOVEMBER 2010
Re: Kenneth Plummer: »Total tilsidesættelse af journalistisk

På trods af at pressen fra første dag vidste, at bogen "Plummer - summen af kardemommen" var baseret på et klokkeklart aftalebrud, bragede bogens kritik af Plummer gennem hele mediebilledet. I dag er Plummer rystet over pressens aggression.

Hvorfor skal journalisterne lade være med at skrive om bogens indhold, fordi forfatteren har brudt en aftale? Det kan læserne vel være ligeglade med, så længe det er interessante oplysninger, der kommer frem.