Kendt tv-vært blander sig i konflikten om landsholdet

Vært på 'Go’ Morgen Danmark' Morten Ankerdal har med et Facebook-opslag brudt med idealet om den objektive journalist og erklæret, at han forstår DBU i den aktuelle konflikt mellem dem og landsholdsspillerne. ”Det er helt klart på grænsen af, hvad man kan tillade sig,” siger han selv

”Det er sjældent, jeg blander mig i debatter om sager, jeg potentielt kan risikere at skulle dække.”

Sådan indleder TV 2’s studievært Morten Ankerdal et Facebook-opslag, hvor han har valgt offentligt at kommentere den aktuelle konflikt mellem DBU og Spillerforeningen.

Forhandlingerne mellem de to parter om en ny landsholdsaftale er gået i hårdknude. Den seneste landsholdsaftale er udløbet, og derfor stiller Danmark med et alternativt landshold med spillere fra 2. division og Danmarksserien til kampen mod Slovakiet i aften. Konflikten mellem DBU og Spillerforeningen handler blandt andet om, hvilke rettigheder til reklamefremstød henholdsvis DBU og spillerne skal have.

I sit facebookopslag om konflikten skriver Morten Ankerdal blandt andet, at han forstår DBU, og at det er et privilegium at spille på landsholdet.
”DBU er ikke onde eller grådige. De prøver at udvise ansvarlighed, når de forhandler,” skriver han.

En bombe under idrætten  

Morten Ankerdal er ansat som vært på TV 2 og arbejder for tiden på ‘Go’ Morgen Danmark’. Tidligere har han blandt andet været vært på ‘TV 2 Sporten’ og magasinet ‘Lige på og Sport’.

Over for Journalisten lægger han ikke skjul på, at han gjorde sig mange tanker, inden han valgte at give sin mening offentligt til kende.

”Jeg har valgt at ytre mig om det her, fordi jeg føler mig som et stort idrætsmenneske. Jeg prøver at mane til en eller anden form for besindighed og måske inspirere parterne til, hvad de skal gøre. Hvis ikke de kommer frem til en løsning – så kommer turen til badminton og håndbold. Så det her er en bombe under dansk idræt,” siger Morten Ankerdal.

Det er helt klart på grænsen

Han er udmærket klar over, at det journalistiske grundprincip om at holde sig objektiv er på spil i sagen. Men han vælger ikke side mellem parterne i sit opslag, mener han.

”Der er ikke nogen tvivl om, at det her helt klart er på grænsen af, hvad man kan tillade sig – det er jeg bevidst om. Men man skal lige huske, at jeg ikke er en del af nyhedsbilledet,” siger Morten Ankerdal.

Men kan konflikten om landsholdet ikke også blive et emne i ‘Go’ Morgen Danmark’?

 ”Jo, det kunne den måske godt. Men jeg er fuldstændigt bevidst om min rolle, så jeg skal nok skille min egen holdning fra de andre ting.”

 Men vil seerne også kunne se dig som objektiv vært i sagen efter dit Facebook-opslag?

 ”Det må seerne afgøre.”

1 Kommentar

Gretha vorsaa
7. SEPTEMBER 2018
Godt gået kære Morten ,hilsen
Godt gået kære Morten ,hilsen fra en 80årig ikke særlig fodboldfan men som ynder at se landsholdet spille og så også Landsholdet spille onsdag .ærgerligt at det “gamle”landshold ikke har de nationale briller på mange hilsner GV