Kendis-protest mod Plummers sparekniv

DRs generaldirektør, Kenneth Plummer, har i dag modtaget en protest-skrivelse fra en hel række af landets kultur-koryfæer.

DRs generaldirektør, Kenneth Plummer, har i dag modtaget en protest-skrivelse fra en hel række af landets kultur-koryfæer. 33 kendte danskere protesterer imod Kenneth Plummers angreb mod de klassiske radiogenrer som dokumentar, montage og eksperimenterende radio.

Med lukningen af Dokumentarzonen og Ultralyd vil »lytterne gå glip af store radiooplevelser fremover, men det vil også være et stort kulturelt tab for Danmark, der mister en berømt, beundret og prisbelønnet radiotradition gennem årtier,« står der blandt andet i brevet til Plummer.

»Det er et stort chok for os, at spareplanen i DR betyder, at man ikke
længere vil kunne lytte til nyproduceret Radiomontage og Radiodokumentar på P1 – eller på nogen andre danske radiostationer,« skriver de protesterende også.

Brevet er også underskrevet af mange nuværende og tidligere medarbejdere i DR.

Underskrivere af brevet er blandt andre: Ole Bornedal, Trine Bryld, Henrik Saxgren, Leif Davidsen, Ole Michelsen og Mikael Bertelsen.

Også mere almindelige danskere er gået på barrikaderne, og der er således startet en underskriftindsamling mod lukningen af de to P1 programmer.

0 Kommentarer