KASTHOLM-SAG AFSLUTTET

Forlig indgået i sagen om sexchikane på Ekstra Bladets redaktion.
Forlig indgået i sagen om sexchikane på Ekstra Bladets redaktion.

Sagen har formentlig været dén enkeltstående sag, der har været genstand for mest snakken i krogene i dansk presse det seneste år. Daværende chefredaktør Claes Kastholms druk-eskapade i august 1999, hvor han seksuelt krænkede flere medarbejdere på Ekstra Bladets redaktion og endte med at forrette sin nødtørft på et kontor.
Nu er sagen afsluttet. I hvert fald retsligt.
En kvindelig redaktionssekretær, der var på vagt, da drukscenen fandt sted, har fået tilkendt en erstatning på 10.000 kroner, som Claes Kastholm skal betale. Han erkender samtidig, at hans opførsel var en ‘utilbørlig seksuel krænkelse’, og han giver sin uforbeholdne undskyldning.
Det fremgår af en forligs-tekst, som parterne via retten i Roskilde er blevet enige om.
Tillidsmand på Ekstra Bladet Thomas Szlavik er tilfreds med forliget.
“Det viser, at man heller ikke på Ekstra Bladet kan slippe af sted med den slags opførsel.”

Livsfarlig rus
Claes Kastholm sagde to måneder efter den skæbnesvangre aften til Berlingske Tidende, at de folk, der var på arbejde den aften, var “meget små, sølle mennesker, der benyttede anledningen til at lade chefen gå planken ud i en livsfarlig og patologisk rus.”
Den formulering var medarbejderne på Ekstra Bladet mildest talt ikke tilfredse med.
“Men forliget her viser, at han må være blevet klogere siden da, og at han har indset, at han opførte sig utilstedeligt,” siger Thomas Szlavik.

0 Kommentarer