Kasserer mistænkt for at stjæle 600.000 kroner fra DJ Kommunikation

En tidligere kasserer for DJ Kommunikation er sigtet af politiet for at have lavet underslæb for 600.000 kroner af forbundets penge. Det er foregået over seks år, og den pågældende har gennemført bedrageriet ved hjælp af falske revisorpåtegninger

Tilsyneladende har kasseren hos specialgruppen DJ Kommunikation taget 600.000 kroner af specialgruppens kasse.

Det fortæller formand for gruppen Lars Elmsted:

»Jeg har det rigtig skidt med det. Det er dødærgerligt, at en kollega har misbrugt sit tillidshverv og medlemmernes penge på den måde,« siger Lars Elmsted, der sammen med Dansk Journalistforbund (DJ) har offentliggjort en pressemeddelelse om sagen.

Underslæbet har angiveligt stået på fra 2007 og indtil begyndelsen af 2013, og de 600.000 kroner er blevet brugt på en række private formål – herunder tøjindkøb og advokatsalærer i forbindelse med hussalg.

»Masser af ting, som intet har at gøre med bestyrelsens virke,« fortæller Lars Elmsted.

Sagen er blevet overdraget til politiet, som har rejst sigtelse mod den tidligere kasserer.

»Jeg ved ikke, hvad der er sket inde i hovedet på den person. Det er ikke en person, der har været arbejdsløs eller haft nogen økonomiske problemer, som vi har kendt til,« fortæller Lars Elmsted.

Mistanken opstod, da DJ Kommunikation holdt generalforsamling i februar i år. Kassereren var rejst til Zanzibar og var ikke til at få fat på, men havde sendt et regnskab med, hvad der senere viste sig at være en falsk revisorpåtegning. Bestyrelsen kunne se, at der var noget, som ikke passede i regnskabet, og valgte derfor ikke at fremlægge det. Journalisten beskrev dengang, hvordan Lars Elmsted forklarede det med, at de »åbenbart ikke har strøm« på Zanzibar, og man derfor ville holde en ny ekstraordinær generalforsamling.

Da DJ Kommunikation stadig ikke kunne få fat i kassereren, sørger de for, at formanden kan få adgang til gruppens bankkonto, hvor de private udgifter fremgår. DJ Kommunikation får derefter hjælp fra DJ til at gennemgå sagen, som bliver overdraget til politiet, der nu har rejst sigtelse.

DJ kommunikation tager kontakt til den revisor, som skulle have påtegnet de seneste seks års regnskaber. Han oplyser, at han aldrig har set nogen regnskaber fra DJ Kommunikation. I 2007 døde DJ Kommunikations tidligere revisor, og det var kassereren, som blev sat til at finde en ny.

At bedrageriet ikke er opdaget før nu, skyldes til dels, at pengene ikke er fosset ud af kassen.

»De er snarere sivet ud igennem en længere periode. Vi har samtidig haft en stabil medlemsfremgang, så der har været overskud i kassen,« fortæller Lars Elmsted.

Han understreger, at DJ Kommunikation nu har taget en masse forholdsregler, så det ikke sker igen. Fremadrettet vil der altid være to personer med tilgang til bankkontoen, og DJ er blevet regnskabsansvarlig.