Kasket-vrimmel

"Det var tydeligt, at Præstø manglede en mand med skud i støvlerne i forreste række."

"Det var tydeligt, at Præstø manglede en mand med skud i støvlerne i forreste række."

Sådan skrev journalist Uffe Jensen i Næstved Tidende om en fodboldkamp mellem Præstø og Strøby.

Og han må vide det, han overværede nemlig ikke kun spillet som journalist, han var faktisk selv dommer i kampen, der udløste et enkelt gult kort.
Denne dobbeltrolle afstedkom et læserbrev, hvori der stod:

"Det er jo interessant … at dommeren/journalisten bruger en del plads på en meget personrettet kritik. Kunne man forestille sig, at den var præget af dommerens/journalistens personlige skærmydsler undervejs i kampen?" Længere nede bliver der spurgt, om dommeren også var blevet hængt til tørre af journalisten, hvis dommeren havde haft en dårlig dag.

Journalist og dommer Uffe Jensen svarer på læserbrevet og beklager, "at jeg ikke stillede mig på banens midte før kampen og råbte, at jeg skulle lave et mindre referat af kampen."

"Redepisningshistorie," sukker Næstved Tidendes journalistiske redaktør Helge Wedel, da JOURNALISTEN ringer.

Helge Wedel forklarer, at Uffe Jensen brænder for fodbolden, men at han aldrig mere vil skrive om en kamp, han selv er part i.

"Uffe har villet gøre kollegerne på sportsredaktionen en tjeneste. Det er lidt naivt, kan man sige, men han har forsøgt både at fløjte sportskampen og opføre sig som kritisk journalist. Det er skævt," siger Helge Wedel og tilføjer:
"Nogle gange støder man jo ind i virkeligheden, når man brænder for sin sport og samtidig forsøger at være god og hjælpe."

Uffe Jensen selv forklarer, at hans kollega på sportsredaktionen havde bedt om hjælp.

"Bare syv linjer fra kampen. Jeg har fem andre referater, jeg skal ringe hjem," havde kollegaen jamret.

"Det var en undtagelse, jeg tænkte slet ikke over det," erkender Uffe Jensen bagefter.

0 Kommentarer