Kasi-sag nu også politisag

Skatteministeriet politianmelder lækage af oplysninger til Ekstra Bladet. SKAT og Skatteministeriet indledte selv en intern undersøgelse allerede mandag, da de første artikler blev bragt.

Skatteministeriet politianmelder lækage af oplysninger til Ekstra Bladet. SKAT og Skatteministeriet indledte selv en intern undersøgelse allerede mandag, da de første artikler blev bragt.

Politiet skal nu undersøge, om det er ved en overtrædelse af tavshedspligten, at Ekstra Bladet er kommet i besiddelse af oplysningerne om Kasi-Jesper – Jesper Laustrup Nielsens – skatteforhold.

Det fremgår af en pressemeddelelse, SKAT har offentliggjort.

»Der må ikke stilles spørgsmål ved, om SKAT og Skatteministeriet lever op til sin tavshedspligt. Derfor tager vi den slags sager dybt alvorligt«, siger koncerndirektør Jsper Skovhus Poulsen, Skatteministeriet.

»Da overskridelse af tavshedspligten er en strafbar handling, har vi i dag anmeldt sagen til politiet, og vi leverer naturligvis de oplysninger, som kan have betydning for politiets arbejde.«

Senere i dag falder der afgørelse i den fogedsag, Kasi-Jesper har anlagt mod Ekstra Bladet.

Det fremgår af pressemeddelelsen, at SKAT ikke vil udtale sig yderligere om sagen, da der er tale om personaleforhold.

 »Medarbejdere i SKAT har tavshedspligt om enkeltpersoners og virksomheders skattesager, og derfor har Ekstra Bladets artikler givet anledning til, at flere har spurgt, om disse oplysninger kan stamme fra SKAT«, hedder det i pressemeddelelsen.

Journalisten.dk har hele dagen forsøgt at få en kommentar fra Jesper Laustrup Nielsen til sagen.
 
Allerede mandag, da den første historie om sagen blev bragt, begyndte SKAT at undersøge, om dokumenterne eller oplysningerne var blevet lækket fra SKAT og Skatteministeriet. Disse undersøgelser pågår fortsat.

Selv har Jesper Laustrup Nielsen sagt til Politiken, at han har navnet på den pågældende medarbejder, der har lækket skatteoplysningerne til avisen.

0 Kommentarer