Karen Hækkerup går ind i Se og Hør-sagen

Nu går justitsminister Karen Hækkerup ind i Se og Hør-sagen. "Viser det sig, at der er brug for ny lovgivning, stærkere tilsyn, skrappere krav eller noget helt fjerde, skal der ikke herske tvivl om, at jeg er klar," fastslår hun over for Journalisten

Justitsminister Karen Hækkerup vil kulegrave danskernes databeskyttelse. Hun sætter nu sine embedsmænd til at undersøge, om danske borgeres private oplysninger er godt nok beskyttede.

"Det vækker selvfølgelig også stor bekymring hos mig, når oplysninger om brug af kreditkort og andre private oplysninger misbruges," udtaler Karen Hækkerup i en mail til Journalisten.

Kan føre til ny lovgivning

Vi har spurgt justitsministeren, om regeringen har tænkt sig at stramme op på reglerne for databeskyttelse i lyset af Se og Hør-sagen.

"Se og Hør-skandalen angår mistanke om meget grove brud på vores regler om databeskyttelse og kalder helt naturligt på handling. Derfor er politiet også netop nu ved at undersøge den konkrete sag, ligesom Datatilsynet og Finanstilsynet også er gået ind i sagen," skriver Karen Hækkerup.

Hun sætter nu sine embedsmænd til at kulegrave reglerne på området. Det kan føre til ny lovgivning.

"Den konkrete sag rammer ned i en kompleks og meget vigtig diskussion om dataregistrering og forbrugerbeskyttelse. Og der er bestemt brug for at begynde at tænke sig om. Jeg har derfor bedt mine embedsmænd sammen med Erhvervs- og Vækstministeriet om at kortlægge beskyttelsen af oplysninger om borgernes elektroniske betalinger mv. Jeg inviterer gerne til en politisk drøftelse, når vi er blevet klogere på sagen," udtaler Karen Hækkerup og fortsætter: 

"Viser det sig, at der er brug for ny lovgivning, stærkere tilsyn, skrappere krav eller noget helt fjerde, skal der ikke herske tvivl om, at jeg er klar til at gøre, hvad der skal til for at undgå gentagelser."

Journalisten har konkret spurgt til en forordning om databeskyttelse, der er undervejs i EU-systemet. Den ligger nu på Ministerrådets bord efter at have været igennem Europa-Parlamentet. Vi har spurgt til, om Se og Hør-sagen påvirker den danske regerings holdning, når regeringen skal forhandle i Ministerrådet. Det afventer vi stadig svar på.

0 Kommentarer