Fyringsrunde

Kandidatbank og ekstra frivillige aftaler skal redde TV 2-medarbejdere fra fyring

Ledelsen hos TV 2 er gået med til en særlig aftale, der giver medarbejdere mulighed for at søge en frivillig fratrædelse frem til 25. maj

Der er fem færre DJ-medlemmer hos TV 2, der risikerer at blive fyret den 25. maj, end det oprindeligt blev meldt ud. Tillidsfolkene arbejder fortsat på at nedbringe tallet.

Det fik medarbejderne at vide på et to timer langt fagligt møde i formiddag, hvor det blev fremlagt, hvor langt ledelse og tillidsfolk er kommet i processen.

I sidste uge blev det meldt ud, at TV 2 i en kombination af flytte- og spareplaner skal skære 50 faste og løstansatte fra nyhedsafdelingen. Det ville i forbindelse med det være muligt at søge om en frivillig fratrædelse frem til 3. maj, før der finder en decideret fyringsrunde sted den 25. maj.

Men ledelsen hos TV 2 er nu gået med til at åbne for frivillige fratrædelser helt frem til den 25. maj, hvis der bliver varslet en væsentlig ændring i en medarbejders arbejdsfunktion eller arbejdssted.

Det fortæller hovedtillidsrepræsentant Lennart Sten, der forklarer, at det hænger sammen med TV 2’s flytteplaner, der gerne skal falde på plads i løbet af den kommende måned.

”Hvis jeg nu for eksempel bliver præsenteret for at skulle være livereporter i Odense, og jeg ikke kan se mig i det, så kan jeg omkring 25. maj få to døgn til at tænke over det og få mulighed for frivillig fratrædelse,” forklarer han.

Må ikke tage en kugle for andre

Flytteplanerne er tidligere blevet meldt ud og handler om, at man fra TV 2’s side ville flytte en del af dækningen på TV 2 News og tv2.dk fra Teglholmen i København til Kvægtorvet i Odense i aftentimerne. Da flytningerne først falder på plads i den kommende tid, har det været væsentligt for tillidsrepræsentanterne at udvide fristen for frivillige fratrædelser for dem, der måtte blive berørt af flytteplanerne.

”Det har været enormt vigtigt, og det har været en indrømmelse fra ledelsen at gå med til,” siger Lennart Sten.

Han understreger dog, at man skal tænke sig rigtigt godt om, før man søger om en frivillig fratrædelse.

”Vi har indskærpet, at man ikke skal tage en for at tage en kugle for andre. Man skal gøre det, hvis man er et sted i sit liv, hvor man vil gribe en anden mulighed som at gå på pension eller alligevel er træt af TV 2 eller vil tage en helt anden uddannelse,” siger han.

Det er tillidsrepræsentantens bud, at ”en del” vil bede om en frivillig fratrædelse, hvilket i sig selv kan nedbringe antallet af mennesker, der får en fyreseddel i hånden om en måned.

Derudover skal en kandidatbank internt hos TV 2 også gerne være med til at reducere antallet af fyringer. Alle, der tager en frivillig fratrædelse, bliver opsagt eller mister deres timer som freelancer, vil komme til at stå i den jobbank.

”Folk i kandidatbanken vil kunne se, hvis der er åbninger andre steder i huset og kan lægge billet ind på ledige stillinger, uden at den er blevet slået op. Jeg tror også, at der er nogen, der bliver grebet på den måde, så de ikke ryger ud af TV 2, hvis de ikke ønsker det,” siger Lennart Sten.

Chef-kiggeri spøger

Hvis det lykkes at lande en anden stilling internt, vil man samtidig få den løn, man er vant til.

”Vi håber, at alt det kan samle nogen op,” siger Lennart Sten, der tilføjer, at kollegerne er ved at sunde sig.

”Det er så betændt det her,” siger han.

Det er nemlig ikke kun frygten for fyring og usikkerhed for fremtiden, der præger TV 2-medarbejderne.

Det samme gør en situation fra sidste uge, hvor tre ledende medarbejdere blev taget i at kigge med på et fagligt møde gennem et video-link. En situation, der er blevet forklaret og undskyldt.

Det fyldte også en del på dagens faglige møde, og nogle af de ansatte har stadig følelsen af at være blevet overvåget og er bange for, hvem der har sagt hvad med hvilke fagter, og om det kan være blevet set af en af cheferne.

”Vi er overbevist om, at vi ikke er blevet beluret, men frygten bor stadig i nogen, og hvis man har svigtet et menneskes tillid, tager det noget tid at få genopbygget.”

”Det skal vi bygge op igen. Men det sker i en situation, hvor nogle af de chefer, der handlet forkert, nu også skal være med til at afgøre, hvem der i sidste ende risikerer at blive fyret. Det er naturligvis en svær situation,” siger Lennart Sten.

0 Kommentarer

Læs også

Fyringsrunde

Antallet af afskedigelser på TV 2 bliver bragt ned

26. APRIL 2023
Fyringsrunde

TV 2-chefer undskylder kiggeri på fagligt møde

21. APRIL 2023
Nyheder

TV 2 med massive ændringer: Rykker mere til Odense

03. FEBRUAR 2023