Ukraine

Kanaler går i sort efter russisk angreb på tv-tårn i Kiev

Rusland har forud for angrebet advaret indbyggere i den ukrainske hovedstad om at søge dækning

Et tv-tårn i Ukraines hovedstad, Kiev, er blevet ramt i et russisk angreb.

Det oplyser en rådgiver i det ukrainske indenrigsministerium til nyhedsbureauet Reuters.

Billeder fra stedet viser følgerne af angrebet, hvor en røgsky står ud fra tv-tårnet. Ifølge flere internationale medier og det uafhængige ukrainske medie Kyiv Independent er tv-signalet gået i sort.

Ukraines indenrigsministerium oplyser ifølge Kyiv Independent, at backup af nogle af kanalerne går i luften ’inden for den nærmeste fremtid’.

Angrebet på tv-tårnet kommer, kort efter at det russiske forsvarsministerium har varslet et angreb på hovedstaden, hvor Ukraines efterretningstjeneste, SBU, er målet.

Informations-blackout

I den forbindelse har ministeriet opfordret borgere i Kiev, der bor i nærheden af SBU’s hovedkvarter, til at forlade området.

”For at kunne stoppe informationsangreb mod Rusland, vil SBU’s teknologiske infrastruktur og enheden for psykologisk krigsførelse i centrum af Kiev blive ramt af præcisionsvåben,” har talsmanden for det russiske forsvarsministerium, Igor Konasjenkov, udtalt tidligere på eftermiddagen.

Angrebene i hovedstaden kommer, mens Rusland har samlet en stor styrke nordvest for Kiev, hvor militære køretøjer holder i kilometerlange rækker.

Ifølge New York Times er det et projektil, der har ramt Kievs tv-tårn, og der har ifølge avisen været to andre eksplosioner i nærheden af det.

Den internationale organisation Journalister Uden Grænser (RSF) betegner situation efter angrebet som informations-blackout for de ukrainske borgere.

”Vi fordømmer det her forsøg på at lukke for adgangen til information,” skriver RSF på Twitter.

0 Kommentarer