search

Kan LPS selv se historien?

Danmarks eneste tilstræbt kritiske sportsmagasin på TV, Lige på & Sport på TV2, toppede torsdag aften med en besynderlig historie.

Danmarks eneste tilstræbt kritiske sportsmagasin på TV, Lige på & Sport på TV2, toppede torsdag aften med en besynderlig historie. Ikke så meget på præmissen, der gik på diskriminationen i udenlandske bettingselskabers selektering af vindere og tabere.

Med eksempler på, at selskaberne går ind og sætter loft på den enkelte, hvis spilleren er for dygtig og vinder for meget. Og det er jo en god historie. Også selv om gråzonen på det her marked er nogenlunde som det vilde vesten af tvivlsom annoncering og snigløb mod det danske spilmonopol, Danske Spil. Sidstnævnte, der pakker den ene sportsudsendelse efter den anden ind i reklameindtægter til TV2, fik da også lov at fremstå som den forargede kilde i historien.

Så langt så godt – og lidt skidt. Men et eller andet er helt galt i LPS-valget af eksempler og case. For pludselig toner den danske mester i herredouble i badminton, Carsten Mogensen fra Greve, frem på skærmen som den forurettede part. Som et eksempel på en betting-vinder, der bliver frosset ud, fordi han er for dygtig.

Som han siger: "Jeg synes ikke, man skal straffes for at være for god til noget." Carsten Mogensen når at vinde 5.000 kroner på badminton-betting, inden udbyderen sætter loft på hans indsats, 30 kroner per væddemål. Derefter følger en endnu mere opsigtsvækkende speak i indslaget:

"LPS har været i kontakt med mange andre elitebadmintonspillere, der alle har fået sat loft på deres konti på spilsitet Bwin."

Og Carsten Mogensen følger op:

"Folk er jo frustrerede over, at vi bliver lukket, og at vi bliver bedt om at trække os ud af det, kan man sige.”

Herfra er der da kun at sige. Eller spørge: Hvad tror I selv, er grunden? Danske elitebadmintonspillere, der i udbredt grad spiller penge på hinanden. Det kræver da vist en yderligere forklaring. Ikke fra bettingselskabet, men fra spillerne. Og mon ikke det var lige netop på det punkt, LPS skulle have sat sin yderligere research og vinkel ind.

Det er en kendt sag, at Morten Ankerdal har et udbredt kildenet blandt danske badmintonspillere. Som både mangeårig badmintonkommentator og spiller på et vist niveau ved han, hvad der foregår i miljøet. Lidt ekstraordinær kildekritik i netop den del af historieudvalget vil nok være at foretrække i fremtiden.

I en tid, hvor mistanken om matchfixing i de store holdsportsgrene fodbold og håndbold er i fokus, kan det da ikke komme bag på nogen, og forhåbentlig da slet ikke LPS, at en relativt lille og sammenspist elite af individuelle udøvere som i badmintonsporten uden de store problemer ville kunne aftale resultater indbyrdes med et enkelt telefonopkald. Hermed ikke være sagt, at de gør det, sportsguderne forbyde det, men LPS-oplysningen om, at adskillige danske elitespillere har fået sat loft på deres konto, vidner da om, at det er temmelig udbredt at spille pæne beløb på hinanden i den danske badmintonliga eller i større internationale turneringer.

Risikoen for matchfixing er da nærmest alarmerende overhængende. I hvert fald så åbenlys, at man bør træffe sine foranstaltninger. Det ville jeg som spiludbyder gøre. Og som kritisk sportsmagasin ville jeg nok vælge en helt anden tilgang til den historie, end det var tilfældet i torsdags…

Kommentarer
0
Denne artikel er lukket for kommentarer.
keyboard_arrow_up
Tilbage til toppen