Kampvalg i Nordjylland

Den afgående formand blev kaldt en 'lalleglad yuppie'. Beretningen fik flere stemmer mod sig. Og der var kampvalg til formandsposten. Kreds 6 lever.

I et lille lokale i Aalborghallen sidder bestyrelsen i Kreds 6 og lader op til generalforsamlingen om en time. Igen i år er et par af bestyrelsens medlemmer gået forkert i den store Aalborghal. Formand Carsten Lorenzen er igen ude og lede efter dem. "Så er der lagkage!" råber han.

Det lyder mindre dramatisk, end det blev. For Carsten Lorenzen har som afgående formand skrevet en beretning, der skal tirre de faglige kræfter – blandt andet ved at tale varmt for den flerfunktionalitet, som, flere i kredsen frygter, betyder stress og arbejdsløshed.

"Det er en tilfredsstillelse at have topnyheden i flere radioaviser og næsten samtlige tv-aviser på samme dag," siger Carsten Lorenzen ud mod de cirka 40 fremmødte til generalforsamlingen.

Carsten Lorenzen har som journalist i DR oplevet bimedialitetens indtog i det daglige arbejde. Engang var han modstander af den. I dag finder han flere fordele end gener:

Mere udfordrende arbejde, at lære noget nyt, at gøre sig selv mere uundværlig, opsummerer Carsten Lorenzen – mens især folk fra NORDJYDSKE Stiftstidende ryster på hovedet.

Carsten Lorenzens overordnede pointe er, at man skal kende sin besøgstid og forhandle i stedet for at sige nej.

"For hvad enten vi kan lide det eller ej, så hedder fremtiden i vores fag videreudnyttelse, versionering, flermedialitet og flydende faggrænser," siger Carsten Lorenzen.

 

Lalleglad og arrogant
Reaktionen falder prompte.

"Vi skal passe på med videreudnyttelse og flydende faggrænser," siger Torben Duch Holm, NORDJYDSKE Stiftstidende, i det første modsvar til Carsten Lorenzen.

"Videreudnyttelse indskrænker mediebilledet, de samme historier går igen," siger Torben Duch Holm, der også påpeger, at ledigheden er stigende i kredsen.

"Jeg kan ikke stemme for beretningen!" fastslår han.

Bente Bjørn, NORDJYSKE Stiftstidende og HB-medlem:

"Første gang, du skulle lave noget flermedialt, der sagde du sådan her, Carsten: "Jeg har lavet fire tv-indslag og tre radioindslag – nu skal jeg hjem og skrive til online. Pyha!" Men du er en ung mand, der kan klare mosten. Det kan alle ikke!".

Og Lars Borberg, NORDJYSKE Stiftstidende, var yderst direkte i sin kritik.

"Jeg er glad for, at du går af Carsten. Det er en beskæmmende og arbejdsgiverglad beretning. Stem imod den!".

Og kort før afstemningen gentog Borberg sit enkle budskab:

"Du er arrogant, lalleglad og yuppieagtig. Stem imod!".

Ni fulgte opfordringen og stemte imod, 14 undlod at stemme – og 37 stemte for beretningen, der blev vedtaget. Men dermed havde blæsten langtfra lagt sig. Den 'lalleglade' skulle skiftes ud med en ny formand.

"Jeg vil sammen med den nye bestyrelse arbejde for at få en aktiv og forhåbentlig ikke altid enig kreds!" lyder budskabet fra bestyrelsens formandskandidat Allan Gregersen, freelance-journalist. Gregersen påpeger, at han gennem faglige arrangementer vil styrke kontakten mellem de nordjyske kolleger.

"Mange medlemmer befinder sig ikke på en arbejdsplads. Derfor er kredsen et vigtigt samlingspunkt," siger han.

Hans modkandidat Michael Christiansen, journalist på NORDJYSKE Stiftstidendes redaktion i Fjerritslev, sælger sig selv på, at "det skal være sjovt at være med i Kreds 6." Han fortsætter:

"Mange af os oplever i dag en stresset hverdag. Nye opgaver, flere opgaver og desværre færre til at udføre dem. Stigende krav – men faldende ressourcer."

Opløbet mellem de to kandidater bliver tæt. 36 stemmer til Allan Gregersen, mens Michael Christiansen får 29 stemmer. To stemmer er ugyldige – for hvem er "Allan Christensen" eller "Carsten Gregersen"…

Michael Christiansen blev valgt som nyt medlem i bestyrelsen. Dorthe Kandi, NORDJYDSKE Stiftstidende, og Tommy Hald, TV Nord, blev genvalgt. Tove Kock, fotograf, Henrik Louis Simonsen, fotograf, NORDJYSKE Distriksaviser, samt Marianne Isen, NORDJYSKE Stiftstidende, fortsætter i bestyrelsen.

 

Mere generalforsamlingsstof: Nej til flerfunktionalitet, Lad kredsene betale, Pengepolitik og polemik, Krisekredsen, Kritik af FU, Plads i DjE, Mangler tid og penge, Nej til gratisarbejde, Amputeret praktikforløb, Fælles studiestemme, Larmende tavshed, Luk skolen og Videre med det visuelle.

0 Kommentarer