Kamp om regionale tv-seere

  DR klar til regionalt tv - forslag om en sammenlægning af DRs og TV 2s i alt 17 regioner. FUSIONSFORSLAG. DRs ni regioner skal i løbet af to-tre år konkurrere med TV 2s otte regioner om tv-seerne med 15 minutters regionalt tv fra DR hver aften.

DR klar til regionalt tv – forslag om en sammenlægning af DRs og TV 2s i alt 17 regioner.

FUSIONSFORSLAG. DRs ni regioner skal i løbet af to-tre år konkurrere med TV 2s otte regioner om tv-seerne med 15 minutters regionalt tv fra DR hver aften.

Sådan lyder den fremtidsvision, som DRs direktion præsenterer for DRs bestyrelse den 6. september – og for den danske offentlighed på en stribe debatmøder rundt omkring i landet i løbet af efteråret.

Da Lars Vesterløkke for et par uger siden lancerede idéen som afslutning på sin periode som konstitueret generaldirektør, scorede han ikke mange point hos mediekritikerne.

De mener, at seernes behov for licensfinansieret regionalt tv er rigeligt dækket ind af TV 2s otte regioner. Og DRs medarbejderrepræsentant i bestyrelsen, Mogens Rubinstein, er også skeptisk:

»Principielt er det en god idé at blive mere landsdækkende på tv-siden hver dag, men jeg er unægtelig nysgerrig efter at få at vide, hvordan sådan en plan harmonerer med voldsomme bebudede besparelser og fyringer netop nu,« siger han til DRs interne nyhedsbrev, DRåben.

Mogens Rubinstein ser det som spild af licenspenge, hvis DR laver en 'tv-regionaldækning ligh'. Han mener, at TV 2s regioner producerer udmærkede daglige tv-udsendelser, ligesom DR gør det på radiosiden.

Han lægger op til, at DRs bestyrelse først må finde ud af, om DRs regioner skal konkurrere med TV 2s regioner eller samarbejde med dem, efter at TV 2-regionerne er blevet ene om at have licensbetalt tv i TV 2-systemet.

»Måske er løsningen at slå os sammen, men det er et politisk spørgsmål. Hvis vi skal tage konkurrencen op med TV 2-regionerne, må vi kunne præsentere noget, der er mindst lige så velfunderet på tv-siden, og samtidig holde kvaliteten på radiosiden,« siger Mogens Rubinstein til DRåben.

Programchef Lise Skovgård fra DR Regionalen i Næstved håber i DRs nyhedsbrev ligefrem på, at »kloge politikere vil finde ud af at slå os sammen med TV 2-regionerne, når TV 2/DANMARK skal sælges.«

»Her tænker jeg ikke som mediemenneske, men som borger,« siger Lise Skovgård til Journalisten og tilføjer, at hun som borger imidlertid også gerne vil have noget at vælge imellem.

Som chef for DR Regionalen er hun ikke i tvivl om, at hun foretrækker at konkurrere med TV2 ØST om fremtidens tv-dækning i regionen:

»Dengang DR skulle have konkurrence fra TV 2, var alle enige om, at det var en god idé. Nu, hvor DR vil konkurrere med TV 2 om regionalt tv, er det pludselig et problem. Det forstår jeg ikke.«

Lise Skovgård mener dog samtidig, at der både kan være en god synergi og økonomisk fornuft i at fusionere de to konkurrenter:

»Besparelsen på en fusion kunne så udnyttes til at tilbyde borgerne endnu bedre radio- og tv-udsendelser.«

Om DR Regionalens fem år lange samarbejde med TV2 ØST på konkurrenternes fælles redaktion i Holbæk siger Lise Skovgård:

»Jeg kan ikke få øje på nogen ulemper ved samarbejdet. Tværtimod. Og vi har flere gange også haft et udmærket samarbejde med TV2 ØST om samsending af større journalistiske temaer i regionen.«

Den konservative kulturminister Brian Mikkelsen understreger, at TV 2-regionernes kontrakt med TV 2/DANMARK først udløber i 2013. Den kontrakt bliver ikke berørt af et eventuelt salg af TV 2 Danmark inden da, men derudover ønsker kulturministeren ikke at kommentere spørgsmålet.

Venstres politiske ordfører, Jens Rohde, slår imidlertid fast, at VK-regeringen tager skarpt afstand fra en fusion af DRs og TV 2s 17 regioner:

»For regionalt tv vil det jo være et kæmpe skridt tilbage til dengang, DR havde monopol. Jeg ser frem til, at DR begynder at sende regionalt tv. TV 2s regioner har stærkt brug for konkurrencen.«

0 Kommentarer