Kammertonen: Messerschmidt bliver vært på kanalen, han engang ville lukke

"Programmet har ikke en kæft med politik at gøre. Det er kunst," siger programdirektør Simon Andersen om DF-politikerens nye program om opera på Loud

Der var ikke mange forsonende ord om Radio Loud, da DF-politikeren Morten Messerschmidt i maj sidste år var til samråd i Folketinget om kanalen.

Her opfordrede han ifølge Berlingske den daværende kulturminister til, at man “får lukket skidtet og får udbuddet til at gå om”.

Men nu skal den 41-årige bejler til partiformandsposten selv lave radio for kanalen, der efter årsskiftet kommer til at hedde 24Syv. Han starter i december, hvor kanalen altså stadig hedder Radio Loud.

Det oplyser Radio Loud/24Syv i en pressemeddelelse. Her fremgår det, at Morten Messerschmidt skal lave et nyt program om opera, der får navnet Kammertonen.

Radio- og TV-nævnet lagde i dets afgørelse fra oktober vægt på, at målgruppen for kanalen fortsat skal være aldersgruppen fra 15 til 32 år. I afgørelsen blev der dog åbnet for, at radioen godt kan lave indhold, der er målrettet en bredere målgruppe.

Kan ramme de unge

Men ifølge programdirektør Simon Andersen kan opera også sagtens appellere til nogle i den 15-32-årige målgruppe.

“Det er jo svært at vide, hvor mange, men det vil jeg da forvente,” siger Simon Andersen til Journalisten.

“En del af Morten Messerschmidts historie er, at han som 10-årig bliver fuldstændig forelsket i opera, da han hører De Tre Tenorer. Hans vækkelse skete, da han var fem år yngre end vores målgruppe, der begynder omkring de 15-årige. Så jeg synes, det er fuldstændig spot on. Vi kunne også godt have fundet en mere professionel, formel operaekspert, men netop det, at Morten er en amatør i ordets positive forstand, det gør ham helt rigtig”.

Men rammer opera virkelig ned i det yngre segment?

“Vi går alle mulige veje og har 50 programmer. Vi får også snart et program om ministre, der fortæller danmarkshistorier. Vi skal ramme vores primære målgruppe, der er de 15-32-årige, men skal også lave programmer til ældre. Og den måde, han laver programmet på, vil gøre, at det har en super bred appel – også til de yngre. Morten vil gøre meget ud af at indføre nye folk, der ikke er vant til at høre opera, så det bliver en dannelsesrejse”, siger Simon Andersen.

Et af grebene i radioprogrammet er, at Morten Messerschmidt har stillet et krav om at få et klaver ind i studiet, så “han og gæsterne kan gøre tonerne begribelige, når samtalen kræver det.”

Simon Andersen er dog ikke nervøs for, at tonerne bliver politiske.

“Programmet har ikke en kæft med politik at gøre. Det er kunst. Jeg tror ikke, han vil agitere for at blive valgt som formand for Dansk Folkeparti midt i afspilningen af Pavarotti.”

Programmet Kammertonen vil blive sendt på DAB klokken 14 hver søndag, hvorefter det stilles til rådighed som podcast. Første udgave sendes på søndag.

Journalisten har også talt med Morten Messerschmidt om det kommende program. Læs hele interviewet med ham her.

0 Kommentarer